Olimpiada Satelor din Vişeu de Jos, o reuşită în cadrul ”Zilelor Maramureşului”

Scris de Lia Bradeanu, 22 mai 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Pentru trei zile, comuna Vişeu de Jos a găzduit Olimpiada Satelor din Transilvania, un eveniment de mare anvergură ajuns la cea de-a VII-a ediţie şi primul care s-a desfăşurat în Maramureş. La acest concurs de matematică, echivalentul unei olimpiade naţionale au participat doar elevi din mediul rural, cu rezultate foarte bune la concursurile anterioare, sosiţi din opt judeţe înafara Maramureşului. Astfel, în competiţie s-au înscris elevi din clasele a IV-a, a V-a, a VI-a, a VII-a şi a VIII-a, veniţi din Sibiu, Braşov, Cluj, Sălaj, Bihor, Satu Mare, Mureş, Bistriţa Năsăud şi Maramureş.


Gavrilă Şimon, primarul comunei Vişeu de Jos s-a declarat onorat că a reuşit să organizeze acest eveniment de amploare şi a dorit să mulţumească Consiliului Judeţean Maramureş şi Inspectoratului Şcolar Judeţean pentru implicare şi prezenţă.

”Sunt onorat, deoarece este prima ediţie care o organizăm în Maramureş, iar Vişeul de Jos a fost selectat datorită rezultatelor foarte bune obţinute de elevii noştri, în competiţiile anterioare. Mai mult, premiul cel mare a fost obţinut de o elevă de clasa a IV-a, din Vişeu de Jos, Denisa Bora, care, alături de un elev din Bistriţa Năsăud au reuşit punctajul maxim. Doresc să felicit toţi concurenţii, să mulţumesc tuturor participanţilor pentru prezenţă, preşedintelui Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, senatorului Liviu Marian Pop, preşedinte de onoare al acestei olimpiade, prefectului judeţului Maramureş, Sebastian Lupuţ, secretarului de stat în Ministerul Sportului, Cosmin Butuza, ministrului pentru Dialog Social, Gabriel Petrea, inspectorului Şcolar General, Ana Moldovan, secretarului de stat în Ministerul Transporturilor, Dragoş Titea”, a declarat primarul comunei Vişeu de Jos, Gavrilă Şimon.
Şi inspectorul de matematică Gheorghe Maiorescu, sufletul şi creierul acestei olimpiade s-a declarat extrem de încântat de reuşita elevilor maramureşeni. ”Din cei 25 de concurenţi din Maramureş, opt sunt de la Şcoala din Vişeu de Jos şi aproape toţi au obţinut diplome şi menţiuni. Şi trebuie să amintesc şi reuşita elevului Raul Pop, din clasa a VIII-a, tot din Vişeu de Jos, care ne-a reprezentant şi la Olimpiada Naţională de Matematică, iar la acest concurs a obţinut premiul II. Le mulţumesc colegilor inspectori din Maramureş şi din judeţele participante pentru prezenţă, reprezentanţilor administraţiei locale, judeţene şi centrale pentru implicare, Inspectoratului Şcolar Judeţean pentru suport”, a precizat inspectorul Gheorghe Maiorescu.
Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, prezent la acest eveniment ca partener al comunităţii din Vişeu de Jos a dorit să transmită gândurile sale de bine şi felicitări pentru această organizare de excepţie.

”La evenimentul Zilele Maramureşului avem foarte mulţi invitaţi care au venit să vadă frumuseţile locului şi le urez tuturor bun-venit în judeţul nostru. Vorbim despre prezenţa pe tărâmurile noastre a reprezentanţilor unor misiuni diplomatice acreditate la Bucureşti, ambasadori care se bucură de Maramureş. Ne bucurăm de fiecare dată când oaspeţii ne trec pragul şi încercăm, mereu, să facem manifestări frumoase, unde să vină toţi cei interesaţi de oferta noastră. Iar dorinţa pe care o avem, de fiecare dată, este aceea ca ei să se întoarcă în Maramureş cu şi mai mare plăcere.

Consiliul Judeţean este preocupat de investiţiile în infrastructură, în educaţie, iar aici doresc să îl felicit pe primarul din Vişeu de Jos, Gavrilă Şimon, pentru că, de fiecare dată a arătat un interes aparte educaţiei. Încercăm să ajutăm, încercăm să facem lucrurile mult mai bine şi atâta timp cât lăsăm orgoliile de o parte, urmărind să oferim satisfacţie oamenilor, atunci putem să ne simţim cu toţii foarte bine. Mulţi dintre primari pot lua un exemplu de bune practici de aici, din Vişeu de Jos. Avem cu toţii obligaţia de a face investiţii în educaţie, avem o obligaţie faţă de copiii noştri şi faţă de comunitatea în care trăim”, a declarat Zetea.