Oaspeţi din ţară şi străinătate la Centrul Universitar Nord Baia Mare

Scris de Lia Bradeanu, 22 noiembrie 2016 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

0012Viaţa academică presupune, pe lângă activităţile de predare şi pe lângă examene, activităţi de cercetare, dar mai ales interacţiunea într-un cadru mai mult sau mai puţin formal a profesorilor, cercetătorilor, studenţilor, a membrilor mediului de afaceri, precum şi a membrilor comunităţii cu scopul dezvoltării personale, în primul rând, dar şi al dezvoltării comunităţii per ansamblu.

Conferinţele reprezintă un asemenea cadru care aduce împreună profesori din universităţi din ţară, dar şi din străinătate, studenţi şi membri ai mediului academic, care au interese comune şi îşi împărtăşesc cunoştinţele.

Centrul Universitar Nord Baia Mare din cadrul Universităţii Tehnice Cluj Napoca a fost gazda unui asemenea eveniment în luna noiembrie, mai exact în intervalul 10-12 noiembrie. Conferinţa a fost organizată în parteneriat cu Universitatea din Banja-Luka, din Bosnia-Herzegovina. Cu acest prilej, cadre didactice şi studenţi ai CUN s-au întâlnit cu cadre didactice şi studenţi din universităţi din ţară, precum Hunedoara, Sibiu, Suceava sau Timişoara, dar şi din alte ţări, precum Germania, Polonia, Bosnia-Herţegovina, Ucraina sau Serbia.

Lucrările conferinţei au pus accentul pe inovarea în tehnologie, dar în afară de cunoştinţele de specialitate împărtăşite, participanţii la conferinţă au avut ocazia să socializeze, să stabilească noi contacte şi să interacţioneze mai puţin formal în cadrul acţiunilor de networking şi socializare din cadrul conferinţei.

Scopul principal al unui asemenea eveniment este de a face schimb de experienţă şi a împărtăşi cunoştinţe, dar nu trebuie să uităm că reprezintă cadrul ideal de creare a unei reţele de specialişti care pot de urmare să colaboreze în diverse proiecte educaţionale şi/sau de cercetare.

Următoarea întâlnire, programată pentru anul universitar viitor, este planificată a fi găzduită de partenerul din Bosnia-Herţegovia, Universitatea din Banja-Luka.