O nouă librărie Cărtureşti s-a deschis în Maramureş la VIVO! Baia Mare

Scris de Decebal Ienasoiu, 22 octombrie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Din luna octombrie, Cărtureşti este mai aproape de cititorii din nord-vestul ţării, respectiv Maramureş şi Satu Mare, cu o librărie dedicată lor în cadrul centrului comercial VIVO Baia Mare. Cărtureşti propune iubitorilor de poveşti, muzică şi lucruri frumoase un spaţiu de 150 mp la etajul 1 din VIVO! în care aceştia pot să petreacă ore întregi. Deschiderea este sărbătorită cu daruri pentru primii 1000 de cititori care trec pragul librăriei. Aceştia îşi pot alege un cadou din selecţia specială de cărţi.

Noul Cărtureşti va adăposti peste 7000 de titluri atent selecţionate de carte, muzică şi film, precum şi un mix de ceaiuri, accesorii, papetărie şi gadgeturi pentru cititori. Amenajarea librăriei este semnată de biroul de arhitectură Square One, care a realizat şi conceptul altor spaţii Cărtureşti din Bucureşti, Constanţa, Braşov şi Iaşi. Şi în acest caz, accentul a fost pus pe crearea unui spaţiu prietenos de interacţiune cu cartea şi obiectele culturale.

Deschiderea din Baia Mare face parte din planul Cărtureşti de a ajunge la prietenii din afara capitalei şi de a propune includerea în programul micilor şi marilor cititori lectura şi timpul petrecut în librărie.

Misiunea Cărtureşti este de a propune un ecosistem de cărţi şi obiecte care să facă viaţă mai frumoasă. Aşa cum spunea Şerban Radu, fondatorul Cărtureşti, „chiar dacă din punct de vedere economic suntem o bulină minusculă în marele indicator PIB din punctul de vedere mult mai relevant al FIB ( fericirea internă brută ) suntem destul de importanţi”.

Despre Carturesti

De 17 ani, Cărtureşti redefineste aşteptările pe care le avem de la o librărie. Dacă Borges avea dreptate şi Paradisul este o mare bibliotecă, Cărtureşti încearcă să o aducă la picioarele cititorilor din România. De aceea, o vizită în oricare dintre librăriile Cărturesti este o experientă în şine.