Maramureşul are un nou inspector şcolar general

Scris de Vasile Gherman, 13 decembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Anca Minodora Hendea Costin este noul inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş.

Postul a rămas vacant după ce Ana Lucreţia Moldovan a demisionat din funcţie. Anca Minodora Hendea Costin este profesor la Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” din Baia Mare. Profesoara de limba şi literatura română are o experienţă de 34 de ani de catedră şi consideră că munca de profesor este una frumoasă, nobilă şi extraordinar de importantă. A făcut stagiatura la Şcoala Gimnazială nr. 8 Borşa, unde a învăţat meserie. A fost titulară la casa de copii şcolari, a fost profesor detaşat, a fost profesor titular, apoi la Şcoala Gimnaziala „Octavian Goga”, a fost director adjunct.

„Am devenit profesorul Colegiului Naţional Gheorghe Şincai. Am participat la organizarea de olimpiade şi concursuri şcolare, am fost profesor evaluator la fazele municipală, judeţeană, naţională, am scris carte şcolară, sunt metodist, sunt îndrumător de practica pedagogică, asta înseamnă că am învăţat câte ceva din tainele muncii de profesor, care este, după părerea mea, o muncă frumoasă, nobilă şi extraordinar de importantă”, a spus Anca Minodora Hendea Costin.

Noul inspector şcolar general afirmă că nu este membră de partid şi că nu a făcut niciodată politică, simţindu-se onorată, dar şi responsabilă de misiunea pe care o are la conducerea IŞJ. „Mă simt onorată şi mândră şi responsabilizată de misiunea pe care o am în acest moment ca om al şcolii şi nu ca om politic. Doresc să subliniez că nu sunt membră de partid, că nu am făcut politică şi nu am fost niciodată înregimentată politic. Mulţumesc doamnei ministru că mi-a acordat şansa de a demonstra că se poate munci şi dincolo de culoarea politică şi se poate construi fără niciun fel de aservire politică. Sunt mândră de misiunea pe care o am, mă simt însă responsabilă pentru ceea ce urmează să fac, iar scopul meu în perioada care va urma este acela de a implementa, întâi de toate, programele educaţionale ale Ministerului, de a rezolva problemele locale al învăţământului maramureşean şi de a dezvolta toate proiectele începute deja în Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş. Va fi greu, va fi uşor, vom vedea”, a spus inspectorul general.

V. Gherman