Lapte, corn, mere şi biscuiţi pentru elevii maramureşeni

Scris de Vasile Gherman, 03 septembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

De luni, 9 septembrie, când este şi prima zi de cursuri din anul şcolar 2019 – 2020, începe distribuţia de lapte, corn, mere şi biscuiţi, elevilor din Maramureş.

„Avem acorduri încheiate cu furnizorii încă de anul trecut, iar acordurile au fost incheiate pe o perioadă de patru ani, până în anul 2022. În aceste zile aşteptăm ca furnizorii să vină să semneze contractele subsecvente pentru anul şcolar care va începe în 9 septembrie şi sperăm ca de luni, cel târziu de marţi să înceapă distribuţia produselor către toţi preşcolarii şi şcolarii din Maramureş. La fel ca anul şcolar trecut, când distribuţia a început, însă, doar în luna martie, copiii vor primi lapte Dorna UHAT trei zile pe săptămâna, respectiv luni, marţi şi miercuri, în timp ce joi şi vineri le vor fi distribuite mere de către firma Prioritar Impex SRL. În ceea ce priveşte produsele de panificaţie, de luni până miercuri, preşcolarii şi elevii vor primi corn, iar joi şi vineri le vor fi distribuiţi biscuiţi. Există patru loturi de panificaţie şi avem trei furnizori care se vor ocupa că produsele să ajungă la toţi beneficiarii”, au spus reprezentanţii Consiliului Judeţean Maramureş.

Pe contractul subsecvent comunicat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş pentru anul şcolar 2019 – 2020 au fost înregistraţi un număr de 43.590 de copii care se regăsesc în 281 de unităţi şcolare din judeţ. Contractele urmează să fie semnate până vineri, 6 septembrie, urmând ca distribuţia efectivă a produselor să înceapă încă din prima zi de şcoală.

V. Rohianu