Întâlnire între poliţişti şi elevii Liceului Teoretic „Petru Rareş” din Târgu Lăpuş în cadrul proiectului „Cunoaşte şi protejează patrimoniul cultural naţional”

Scris de Lia Bradeanu, 07 iunie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Proiectul educaţional naţional „Cunoaşte şi protejează patrimoniul cultural naţional”, aflat la III-a ediţie, a continuat zilele acestea la Târgu Lăpuş, unde poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, împreună cu cei din cadrul Poliţiei oraşului Târgu Lăpuş, s-au întâlnit cu elevii Liceului Teoretic „Petru Rareş” din localitate.

În proiectul derulat în parteneriat cu Fundaţia Collegium XXI, au fost cuprinşi peste 150 de elevi de la Şcoala Gimnazială „I.L. Caragiale”, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Baia Mare şi de la Liceul Teoretic „Petru Rareş” din Târgu Lăpuş.

Toate prezentările au fost susţinute de şeful Serviciului de Investigaţii Criminale Maramureş, comisar şef de poliţie Coste Dorin, şi de poliţistul specializat în prevenirea şi combaterea infracţionalităţii pe linia patrimoniului cultural naţional. Accentuând importanţa şi rolul pe care patrimoniul cultural naţional îl are în identitatea poporului român, poliţiştii şi-au susţinut informaţiile prezentate cu imagini semnificative ale bunurilor ce fac parte din acest patrimoniu.

Prezentarea de la Târgu Lăpuş a fost urmată de o vizită la Casa Muzeu şi Biserica de Lemn (1663) “Sf. Arhangheli Mihail şi Gavril”, care face parte din Ansamblul arhitectural cu monument patrimoniu UNESCO.
La finalul activităţii, cadrele didactice şi elevii au fost recompensaţi cu diplome de participare şi cadouri din partea Fundaţiei Collegium XXI.