Dialoguri între poliţişti şi elevii din Borşa şi Moisei

Scris de Lia Bradeanu, 28 septembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii împreună cu un specialist din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog au continuat activităţile preventive în cadrul proiectului Şcoala în Siguranţă, întâlnindu-se cu elevii din Borşa şi Moisei.


Pericolele la vârsta adolescenţei sunt variate iar în cadrul discuţiilor purtate, poliţiştii le-au prezentat elevilor informaţii din mai multe domenii de interes, în funcţie de vârsta lor: noţiuni legislative, măsuri educative care se aplică celor care comit fapte antisociale, măsuri de autoprotecţie pentru prevenirea victimizării şi pentru prevenirea violenţei în şcoli. S-a încercat dezvoltarea unor deprinderi de siguranţă personală, elevilor fiindu-le transmise recomandări privind atitudinea şi comportamentul pe care trebuie să le adopte atât în timpul orelor de curs cât şi în pauze, în drumul spre şi dinspre şcoală, utilizarea în siguranţă a internetului şi consecinţele consumului de droguri.
O atenţie deosebită a fost acordată modalităţilor de gestionare a situaţiilor de pericol şi regulilor de bază pe care tinerii trebuie să le respecte pentru a evita anumite stări conflictuale în relaţionarea cu ceilalţi colegi de şcoală.
Întâlnirea a avut un caracter interactiv iar informaţiile oferite de poliţişti au fost susţinute de vizualizarea unor materiale video.
Activităţi similare se desfăşoară în cursul zilei de azi la Cavnic şi Ocna Şugatag.