Caravana UBB ajunge în Baia Mare

Scris de Vasile Nechita, 03 martie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

În data de 6 martie 2016, Caravana UBB ajunge şi în Baia Mare, ne informează Tony Puşcaş, din partea Organizaţiei Studenţilor din Universitatea Babeş-Bolyai (OSUBB) Cluj-Napoca.


Elevii dornici să afle despre experienţa de student, admitere şi oferta educaţională a Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca, sunt aşteptaţi la prezentările voluntarilor (OSUBB).
Aceste prezentări vor avea loc după cum urmează: Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”- la ora: 10; Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai”-10; Liceul Teoretic „Nemeth Laszlo” -12; Colegiul National „Vasile Lucaciu”-12.
Caravana UBB este un proiect ce are ca scop promovarea Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, a ofertei educaţionale, a concursurilor de admitere, dar şi a facilităţilor pe care le pune la dispoziţie studenţilor.Pe lângă aceste lucruri, proiectul îşi doreşte să le prezinte viitorilor studenţi oportunităţile pe care le au în domeniul voluntariatului. Astfel le sunt prezentate principalele proiecte ale OSUBB în care se pot implica dacă devin studenţi la Cluj şi respectiv la UBB.
Proiectul a ajuns anul trecut în peste 39 de licee din ţară, în judeţele Alba, Bistriţa-Năsăud, Bihor, Cluj, Maramureş, Mureş, Sălaj, Satu Mare şi Sibiu, iar anul acesta îşi propune să ajungă peste 50 de licee din 16 oraşe atât din Transilvania cât şi Moldova.
Proiectul este la a IV-a ediţie şi este organizat cu sprijinul Universităţii Babeş-Bolyai şi în colaborare cu Consiliul Naţional al Elevilor şi direcţiunile unităţilor şcolare.
Organizaţia Studenţilor din Universitatea Babeş-Bolyai (OSUBB), este o organizaţie non-guvernamentală, constituită la nivel de universitate în scopul reprezentării drepturilor şi intereselor tuturor studenţilor din UBB, o organizaţie non-profit, independentă financiar de alte organisme şi care îşi finanţează proiectele prin contribuţia directă a partenerilor şi a sponsorilor.