Burse mai mari pentru elevii şcolilor băimărene

Scris de Vasile Gherman, 16 iulie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

La ultima şedinţă extraordinară a Consiliului Local Baia Mare, aleşii locali au aprobat majorarea burselor pentru elevi.

Este vorba de cei din instituţiile de învăţământ preuniversitar de stat din municipiul Baia Mare. Propunerea vine din partea primarul Cătălin Cherecheş care a prezentat consilierilor un proiect prin care a propus majorarea burselor de performanţă, de merit şi de studiu, nefiind uitaţi nici elevii care au nevoie de burse sociale.

Aleşii locali au adoptat iniţiativa primarului. Aşa se face că elevii băimăreni care obţin performanţe la învăţătură vor primi de acum mai mulţi bani. De majorarea burselor vor beneficia elevii din instituţiile de învăţământ preuniversitar de stat din municipiul Baia Mare pentru anul 2019.

„Un proiect care repară o disfuncţionalitate generată de Guvernul României, neclarificând la momentul potrivit anumite chestiuni din perspectivă legală: stabilirea cuantumului burselor pentru elevii din învăţământul de stat preuniversitar din municipiul Baia Mare. Am majorat bursele de performanţă de la 300 la 400 de lei. Bursele de merit au fost majorate de la 100 la 300 de lei. Bursele de studiu au fost majorate de la 100 la 200 de lei. Bursele de ajutor social rămân la 100 de lei”, a spus Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare.

După comunicarea fondurilor repartizate pentru acordarea burselor, fiecare unitate de învăţământ de pe raza municipiului Baia Mare va stabili, în Consiliul de Administraţie, numărul şi tipul de burse ce vor fi acordate în anul 2019.

V. Gherman