Activităţi în cadrul proiectului „Cunoaşte şi protejează patrimoniul cultural naţional”

Scris de Lia Bradeanu, 09 martie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Miercuri, 8 martie,  poliţiştii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş s-au întâlnit cu elevii Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” din Baia Mare, pentru a desfăşura activităţi în cadrul proiectului educaţional naţional „Cunoaşte şi protejează patrimoniul cultural naţional”.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş şi Fundaţia Collegium XXI organizează şi desfăşoară în parteneriat proiectul educaţional naţional „Cunoaşte şi protejează patrimoniul cultural naţional”, aflat la a III-a ediţie.

Anul acesta au fost cuprinşi în activităţile de informare peste 150 de elevi de la Şcoala Gimnazială „I.L. Caragiale”, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Baia Mare şi de la Liceul Teoretic „Petru Rareş” din Târgu Lăpuş.

Prezentarea de ieri a fost susţinută de şeful Serviciului de Investigaţii Criminale Maramureş, comisar şef de poliţie Coste Dorin, şi de poliţistul specializat în  prevenirea şi combaterea infracţionalităţii pe linia patrimoniului culturalnaţional. Accentuând importanţa şi rolul pe care patrimoniul cultural naţional îl are în identitatea poporului român, poliţiştii şi-au susţinut informaţiile prezentate cu imagini semnificative a bunurilor ce fac parte din acest patrimoniu.

 

Trei studenţi ai Academiei de Poliţie A. I. Cuza, aflaţi în practică la I.P.J. Maramureş, şi două voluntare din cadrul Fundaţiei Collegium XXI, studente la Facultatea de Istorie şi Filosofie din cadrul Universităţii Babeş – Bolyai Cluj Napoca, au prezentat elevilor repere din istoria poporului român.  

Cadrele didactice şi elevii prezenţi la activitate au fost recompensaţi cu diplome de participare şi cadouri din partea Fundaţiei Collegium XXI.