20 de copii băimăreni cuprinşi  în proiectul „Limba engleză pentru tineri”

Scris de Lia Bradeanu, 23 martie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

20 de copii de la şcolile din Baia Mare au şansa de a învăţa la perfecţie limba engleză. Aceştia provin din familii nevoiaşe şi sunt cuprinşi în proiectul „Limba engleză pentru tineri” derulat de Ambasada Statelor Unite ale Americii în Bucureşti şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş.

Au trecut prin febra unui interviu pe unul dintre canalele de socializare direct cu angajaţii Ambasadei Statelor Unite ale Americii din Bucureşti. După care au fost selectaţi pentru a face parte din programul „Limba engleză pentru tineri” care se desfăşoară în municipiul Baia Mare. Este vorba de 20 de elevi care provin din familii cu resurse financiare limitate.

La Colegiul „Gheorghe Şincai” din Baia Mare a venit special să îi felicite pe elevi Ronald E Hawkins Jr din partea Ambasadei SUA care i-a felicitat pe toţi copiii pentru atenţia cu care au privit acest proiect punctând faptul că învăţând limba engleză au şanse mari în viitor indiferent care va fi carieră pe care o vor dori să şi-o construiască.

„Aş vrea să va spun câteva cuvinte despre acest program. Se adresează tuturor cetăţenilor din România şi este un adevărat succes la nivel naţional pentru că se adresează oamenilor ca şi voi. Mulţumesc profesorului care vă învaţă limba engleză  pentru că vă oferă o şansă atât de mare. A învăţa limba engleză este nemaipomenit pentru toţi elevii. Vă mulţumesc. Un mare mulţumesc pentru că sunteţi liderii voştri în viaţă. Limba engleză este o experienţă extraordinară. Pot mulţumi lui Dumnezeu pentru că m-am născut într-o ţară unde se vorbeşte nativ limba engleză. Mulţumesc părinţilor pentru că, iată, copiii voştri pot să vă traducă azi ceea ce discutăm noi. Mulţumesc pentru că lăsaţi copiii să se apropie de noi, învestiţi în viitorul copiilor voştri. Prin acest program asta faceţi”.

Copiii s-au arătat încântaţi de faptul că au reuşit în câteva săptămâni să înveţe cuvinte în limba engleză, să lege prietenii şi mai ales să uite de problemele pe care le au acasă.

Proiectul se va derula până în luna septembrie a anului curent. În vacanţa de vară elevii vor vizita principalele obiective turistice din Maramureş şi vor încerca să lege pe Internet prietenii cu alţi copii de vârsta lor vorbitori de limba engleză.