Părintele protopop Florin Stan confirmă retragerea preotului Perţa Augustin de la Parohia Vima Mică

Scris de Vasile Nechita, 18 ianuarie 2016 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

12-perta-vimamicamÎn legătură cu schimbarea preotului Augustin Perţa din Vima Mică, am solicitat informaţii de la Părintele protopop Florin Stan, de la Protopopiatul Târgu Lăpuş.


În cele ce urmează, redăm integral răspunsul interlocutorului.
“Am luat act de articolul d-voastră „Parodia Vima Mică” şi de comentariile aferente articolului. Doresc să subliniez că retragerea Pr. Perţa Augustin de la Parohia Vima Mică nu are nici un fel de legătură cu articolul amintit sau cu comentariile aferente, ci se datorează altor considerente, luate în calcul încă de anul trecut. Dacă doriţi să asociaţi articolul în cauză cu retragerea Pr. Perţa Augustin sau să îi oferiţi rol de cauză, doresc să vă informez cu toată responsabilitatea că este vorba de o pură coincidenţă. Ceea ce s-a întâmplat ar fi avut loc şi în absenţa articolului respectiv, care oricum nu are nici un fel de legătură cu viaţa parohială din Vima Mică”.

Conţinutul solicitării redacţiei

Pentru ca cititorii noştri să îşi formeze o opinie corectă, reproducem în cele ce urmează conţinutul integral al solicitării adresate prin poşta electronică conducerii Protopopiatului Târgu Lăpuş.
“Părinte protopop, Mă numesc Vasile Nechita, sunt redactor la ziarul Informaţia zilei.
Cu respect, vă solicit informaţii cu referire la schimbarea preotului Augustin Perţa din Vima Mică.
Vă fac cunoscut că deţin unele informaţii, dar doresc să fie confirmate din sursă oficială”.

Nota redactorului. Poate că, în loc de proces de intenţie la adresa redactorului, pentru corecta informare a enoriaşilor din Parohia Vima Mică, era mai utilă precizarea motivelor pentru care preotul Perţa Augustin s-a retras din funcţia deţinută în parohie.