13 ghiozdane oferite pentru elevii romi din Sălsig

Scris de Lia Bradeanu, 11 octombrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Instituţia Prefectului-Judeţul Maramureş în parteneriat cu Fundaţia Home and Hope for Children au oferit 13 ghiozdane pentru elevi de etnie romă din comuna Sălsig. Demersul a fost susţinut urmare a vizitelor efectuate în teritoriu, în comunităţile de romi a inspectorului pentru problemele romilor Cristina Moldovan şi identificării de probleme cu care se confruntă fiecare comunitate în parte.


Prefectul Vasile Moldovan a declarat că este important să asigurăm fiecărui elev condiţiile necesare pentru acces egal la educaţie de calitate, de a urma cursurile şcolare, prevenim astfel abandonul şcolar şi ajutăm familiile defavorizate care nu îşi permit, din punct de vedere financiar, să achiziţioneze materialele necesare (produse educaţionale).

La şcoala gimnazială din cadrul comunităţii de romi din Sălsig studiază 33 de elevi de etnie romă, în ciclul primar, iar 13 dintre aceştia nu aveau ghiozdane şcolare.

Inspectorul pe problemele romilor Cristina Moldovan împreună cu Cosmina Fratu şi Sorina Moldovan din partea reprezentanţii Fundaţiei Home and Hopes for Children Baia Mare s-au deplasat la instituţia de învăţământ şi au oferit 13 ghiozdane elevilor de etnie romă din clasele a II-a şi a III-a.