Aţi auzit de „Partidul Generalilor”?

Scris de Dumitru Păcuraru, 07 august 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Scenariile apocaliptice au lipsit o bună bucată de vreme. Nu au apărut în România nici partidele radicale, nefrecventabile cum sunt cele din ţări cu lungă tradiţie democratică.
De la Vatra Românească şi PUNR, şi mai ales după dispariţia fizică a liderului PRM, scena politică românească a fost destul de cuminte. Partidele au ales să se bată cu alte arme, nu cu cele naţionalist-radicale.
A apărut însă un nou partid. Se cheamă Partidul Neamul Românesc.

Nu are nimic de-a face cu revista lui Nicolae Iorga „Neamul românesc”. Noua formaţiune politică a primit calificativul de partid al generalilor nu doar pentru că este condusă de generali, în rezervă, nu pentru că are un program radical-patriotic, ci pentru scenariile apocaliptice pe care le lansează.

Obişnuiţi cu culegerea de informaţii, foştii militari, rămaşi militari şi în politică, avansează ideea dărâmării guvernului concomitent cu declararea autonomiei Ardealului. Ştiu şi cine va fi viitorul prim-ministru, nimeni altul decât Emil Boc, primarul Clujului.

Acţiuni pregătitoare, duşmănoase, şi semnale ale dezintegrării României au fost depistate mai demult de profesioniştii Partidului Neamul Românesc, dar un moment de cotitură va fi în 10 august, odată cu organizarea mitingului de un milion de persoane organizat de Diaspora şi #Rezist.
Autorităţile române vor lua măsuri? Partidul generalilor mizează pe ofiţerii patrioţi din SRI şi SIE, şi mai puţin pe guvern.

Evident, preşedintele, fiind de etnie germană, este parte a acestui plan. La fel şi partidele de opoziţie. Dacian Cioloş este agentul forţelor oculte de la Bruxelles. Nu mai vorbim de UDMR.
Întrebarea fundamentală este dacă mai prind la populaţie asemenea scenarii. Se face o comparaţie cu 15 martie 1990, dar şi cu mineriadele. Evenimentele, violenţele din anii ’90 au fost posibile pentru că exista un public deschis la provocări.

Mai există un asemenea public? Generali, ofiţeri în rezervă există destul de mulţi şi, cu mici excepţii, sunt nemulţumiţi de modul în care este guvernată ţara, nu doar de modul în care este tratată de străinătate, ci şi de modul în care sunt trataţi românii la ei acasă.

Foarte mulţi români încep să creadă că economia României a fost distrusă pentru a face loc multinaţionalelor. Sentimentul că România este transformată în colonie este din ce în ce mai acut. Este un moment de răscruce sau doar se intră într-o campanie electorală la fel de dură ca şi cea din 1990- 1992?

Din fericire, sau din păcate, nu există un Ion Iliescu. Fără un comandant abil, partidul generalilor riscă să rămână o încercare teatrală de resuscitare a unui gen de patriotism revolut. Nu se mai poartă.
Cum este însă posibil ca în ţări cu tradiţie democratică să apară partide radicale, extremiste?

O explicaţie ar fi că respectivele partide sunt înfiinţate de tineri, nu de pensionari, fiind ei şi militari. În al doilea rând, occidentalii îşi simt ameninţat modul de viaţă, prin invazia de străini.
Occidentul a fost invadat de oamenii simpli din ţările din est, considerat de autohtoni lumpen, în vreme ce ţările de est au fost ocupate de multinaţionalele din vest.

Generalii noştri, rămaşi cu uniformele de paradă, dar fără arme, vor să lupte cu mâinile goale împotriva “invadatorilor” fără chip.
Patriotismul pierde în faţa atotputernicului Dolar, şi mai nou şi în faţa domniţei Euro.

Bătrâna doamnă Europa nu mai este frumoasa zeiţă pentru care Zeus s-a transformat în taur, ci una dintre cele mai vorace investitoare, pregătită să distrugă naţiunile mici.
Dacă va reuşi să se impună, Partidul Generalilor va duce România cu 30 de ani în urmă.