Top 3 meserii alternative din care poţi câştiga mai bine

Scris de Decebal Ienasoiu, 31 ianuarie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Joburi femei

Job-urile slab plătite, din care nu poţi obţine venituri suficiente pentru a-ţi satisface toate dorinţele şi poftele, reprezintă cea mai mare problemă la ora actuala pe piaţa muncii din România.

Astfel, in contextul societăţii moderne, au apărut tot felul de meserii alternative care permit atât un program de lucru flexibil, cât şi posibilitatea de a încasa câştiguri semnificative. Aceste job-uri mult râvnite sunt foarte variate, regăsindu-se în diverse domenii şi având ca modalitate de lucru diferite specificaţii: desfăşurarea activităţii pe teren sau pe Internet, de acasă sau de la birou, colaborari în domeniul estetic şi creativ sau în industria de entertainment etc.

În funcţie de persoanele cu care am interacţionat de-a lungul vremii, în urma a diverse teme de investigaţie, ne-am gândit să-ţi prezentăm un top 3 al celor mai profitabile meserii alternative la momentul prezentului. Astfel, dacă te tentează să-ţi schimbi meseria la 180 de grade, apucându-te de o activitate cu totul nouă şi din care poţi câştiga mai bine, iată spre ce te poţi orienta:

Antrenor de fitness

Cunoscuţi şi sub denumirea de PT (Personal Trainer), antrenorii de fitness sunt la ora actuală foarte căutaţi de către clienţi cu diferite scopuri. Fie că aceştia vor să slăbească, să crească în masa musculară, să-şi îmbunătăţească starea generală de sănătate sau pur şi simplu să se menţină în formă, putem spune că asistăm la perioada de glorie a fitness-ului, când mai toată lumea merge la sală cel puţin de două-trei ori pe săptămână. Drept urmare, un PT nu va duce niciodată lipsă de clienţi. Iar, asa cum ştim, în urma unui ,,calcul matematic’’ foarte simplu, clienţii aduc bani. Corect, nu? Câţi bani pot intra, însă, în buzunarul unui antrenor de fitness lunar? Chiar şi până la 10.000 Lei/lună. Ce înseamnă asta? De aproximativ 5 ori mai mult decât un salariu mediu în România.

Designer de interior

Comisionul este sufletul afacerii. Cel puţin în cazul unui designer de interior. Pornind de la un salariu minim de bază de peste 3.000 Lei şi în funcţie de comisioanele încasate în luna respectivă, o persoană care activează în acest domeniu poate câştiga lejer sume cuprinse între 5.000 şi 10.000 Lei lunar sau poate chiar depăşi acest prag. De ce designer de interior? Fiindcă sfera de aplicabilitate a cunoştinţelor şi serviciilor în domeniu este extrem de variată: de la decorarea locuinţelor proprii la amenajarea locaţiilor HoReCa. Cu alte cuvinte, cererea pe piaţă este destul de mare.  

Model online

Meserii Studio 20

Fără dar şi poate, când vorbim de modeling online, fetele care practică această meserie alternativă au cel mai mult de câştigat, veniturile lor lunare întinzându-se chiar şi până la 10.000 de dolari pe lună. Spre exemplu, la Studio20, care face periodic angajari videochat, beneficiezi de un comision standard de 50% la care poţi adăuga numeroase bonusuri:

– 2% bonus dacă activezi online peste 90 de ore într-o perioadă anume;

– 5% bonus dacă lucrezi peste 100 de ore în perioada respectivă;

– 5% bonus dacă venitul depăşeşte 10.000$ în acea perioadă;

– 5% bonus de fidelitate (după 12 luni complete de activitate).