Refugiat, în căutarea unui job la Bursa locurilor de muncă pentru femei organizat în Baia Mare

Scris de Lia Bradeanu, 16 martie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

 

Un număr de 262 de locuri de muncă au fost oferite femeilor din judeţul Maramureş. Nu doar reprezentantele sexului frumos au fost prezente la acest eveniment destinat lor, ci şi bărbaţi, printre care un refugiat din Siria.

 

Doamnele şi domnişoarele aflate în căutarea unui loc de muncă sunt sprijinite în acest sens de Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Maramureş, care a organizat, la Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu”, Bursa locurilor de muncă destinată femeilor.

Nu lipseşte oferta nici pentru doamnele şi domnişoarele  cu studii medii. Acestea au la dispoziţie o gama diversificată de locuri de muncă în special în confecţii. Cu toate acestea, participantele la acest eveniment susţin că, deşi sunt încrezătoare în şansa lor de angajare, nu reuşesc să îşi găsească ceea ce îşi doresc.

Printre cei care sunt în căutarea unui loc de muncă se numără şi un sirian. Acesta a imigrat în România şi doreşte să se stabilească în Baia Mare. Profesor de limba franceză, speră să îşi găsească un loc de muncă având în vedere că are de întreţinut doi copii.

„Sunt refugiat sirian. Acum am ajuns în România. Sunt profesor de limba franceză. Acum învăţ limba română. În Siria am fost profesor – director. Mă voi mulţumi cu orice loc de muncă. De cinci luni sunt în România. Aici nu am un loc de muncă, dar sper că îmi voi găsi pentru că dacă nu ai slujbă, nu ai viaţă. Îmi doresc să rămân în Baia Mare, dar nu este o problemă dacă mă voi stabili în orice oraş din România”, a spus sirianul.

Organizatorii speră că mare parte dintre participanţii la Bursa locurilor de muncă să reuşească să se reintegreze pe piaţa muncii. Asta cu atât mai mult cu cât întâlnirea dintre angajatori şi aceştia este foarte importantă.