Programul Start Nation România va fi prezentat maramureşenilor de secretarul de stat Harry-Ilan Laufer

Scris de Lia Bradeanu, 10 martie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

 

În cursul zilei de sâmbătă, 11 martie, Harry-Ilan Laufer, secretar de stat al Ministerului pentru Mediu de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat se va afla în Maramureş, pentru a prezenta organizaţiilor de tineret, studenţilor maramureşeni dar şi tuturor celor interesaţi, Programul Start-Nation-România. Întâlnirea privind  modul în care pot primi fonduri substanţiale pentru demararea unei afaceri va avea loc în sala nouă de şedinţe a Consiliului Judeţean Maramureş, cu începere de la ora 11.00, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Gabriel Zetea.

Bugetul total al proiectului este de 1.713.798 mii lei, iar durata este de trei ani. Grant-urile sunt de 100.000 de lei/ IMM pentru crearea unui loc de muncă şi de 200.000 de lei/ IMM pentru două locuri de muncă. Obiectivele sunt înfiinţarea a 10.000 de start-up-uri pe an, iar estimarea făcută arată că se pot crea 20.000 de noi locuri de muncă, anual. Acest lucru va duce la dezvoltarea sectoarelor economice prioritare şi competitivitate pe piaţa naţională şi internaţională.

Cheltuieli eligibile sunt considerate investiţiile în echipamente, maşini, utilaje, instalaţii, aparatură, instrumente de măsură şi control, echipamente IT, aparatură birotică, mobilier, sisteme de protecţie, instalaţii economisire energie, active necorporale (software), chirii spaţii de lucru, pagini web, cursuri de antreprenoriat, consultanţă. Înscrierea planurilor de afaceri cu îndrumător automat se realizează online, iar evaluarea electronică şi punctajul acordat se anunţă automat. Documentaţia este încărcată în aplicaţie fără depunere fizică de dosare, ordonarea fiind realizată în funcţie de punctaj, minimum fiind de 50 de puncte. Decontarea se va face pe principiul cererii de plată. Punctajul se acordă în funcţie de domeniul de activitate, locurile de muncă permanente nou-create, categoria de angajaţi şi tipul cheltuielor.

         Şeful administraţiei judeţene, Gabriel Zetea a declarat că toate programele aprobate de Guvern vor găsi deschidere la Consiliul Judeţean Maramureş. ”Sper ca, la întâlnirea de sâmbătă cu secretarul de stat Harry-Ilan Laufer să participe cât mai mulţi maramureşeni interesaţi de a porni propria lor afacere, dat fiind faptul că oferta programului este una foarte atractivă. Îmi doresc să aplice cât mai mulţi cetăţeni ai judeţului, pentru a aduce fonduri consistente în Maramureş, fonduri care vor însemna şi crearea a noi locuri de muncă”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea.