Plan de relansare economică

Scris de Vasile Gherman, 02 iulie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Programul de relansare economică prevede acordarea de granturi în valoare de 25.000 euro pentru firmele care angajează tineri şi stimularea desfăşurării muncii în regim de telemuncă. Se va acorda un sprijin de 500 euro pentru fiecare angajat pentru achiziţia de echipamente IT.

PNL lansează Planul de relansare economică „Reclădim România”, document ce prevede măsuri de sprijin pentru ocuparea forţei de muncă. Astfel, se doreşte stimularea ocupării tinerilor, a persoanelor cu vârsta de peste 50 ani şi a românilor întorşi din străinătate.

„Se acordă un sprijin în valoare de 50% din salariul brut al angajatului, dar nu mai mult de 2.500 lei pentru angajatorii care încadrează în muncă: tineri cu vârsta cuprinsă între 16 şi 29 ani; persoanele cu vârsta de peste 50 ani ale căror raporturi de muncă au încetat în perioada stării de urgenţă; cetăţeni români cărora le-au încetat raporturile de muncă cu angajatori străini, din motive neimputabile lor.

În document se prezintă şi măsuri active pentru lucrătorii sezonieri şi zilieri din domeniile agriculturii, HoReCa şi turismului.

Liberalii doresc şi protejarea angajaţilor prin acordarea unor măsuri de sprijin suplimentare pentru: persoanele care au desfăşurat activităţi ca zilieri în luna anterioară solicitării; persoanele care desfăşoară activităţi sezoniere în baza unor contracte individuale de muncă, pe perioadă determinată de cel puţin 3 luni.

Pentru a stimula angajarea tinerilor, se vor acorda granturi pentru acţiuni antreprenoriale în valoare de 25.000 euro.

În acelaşi document sunt prevăzute şi măsuri de protecţie socială, respectiv acordarea de pachete alimentare şi de igienă corporală pentru persoanele vulnerabile şi sprijin oferit pentru persoanele aflate în situaţii de dificultate, risc de sărăcie sau cu venituri precare prin oferirea de pachete alimentare şi pachete de igienă corporală.

V. G.