O băimăreancă a inventat plastefina, plastilina ecologică

Scris de Lia Bradeanu, 31 mai 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Ce poţi face din făină, sare, apă, crema tartar şi colorant alimentar? Plastefină, adică un produs care înlocuieşte plastilina şi pe care o băimăreancă îl vinde acum tuturor grădiniţelor şi cluburilor care organizează ateliere creative pentru copii.


Petra Sandor este creatoarea proiectului Plastefina. A înlocuit plastilina tradiţională cu un produs ecologic şi biodegradabil. Mai exact, făină, sare, apă, cremă tartar şi colorant alimentar.
Reţeta se pare că a dat rezultatele dorite. Copiii sunt încântaţi de plastefină. O modelează cu mult drag şi chiar dacă o mai bagă în guriţă nu sunt certaţi. Pentru că produsul este ecologic.
Nu doar copiii sunt încântaţi de plastefină, ci şi adulţii. Aşa că organizatorii atelierelor se gândesc să organizeze ore speciale pentru cei mari ca şi ei să modeleze diverse figurine din acest produs.
Având un număr foarte mare de comenzi, Petra nu reuşeşte să le onoreze pe toate, aşa că uneori este nevoită să refuze mămicile sau grădiniţele care îi cer acest produs ecologic atât de îndrăgit de copii. Speră însă ca în viitor să reuşească să dezvolte această afacere la scară largă astfel încât toţi copiii să se joace cu acest produs iar părinţii să stea liniştiţi alături de ei fără teamă că s-ar putea îmbolnăvi dacă plastefina este introdusă în guriţă de către cei mici.