Maramureşenii, încurajaţi să îşi pornească propria afacere

Scris de Lia Bradeanu, 13 martie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Harry Ilan Laufer îi încurajează pe antreprenori să creeze noi locuri de muncă. La nivel naţional se va da startul unui program care vine în sprijinul oamenilor cu idei de afaceri inovatoare.

Tinerii antreprenori, şi nu numai, văd o oportunitate în programul Start Up Nation. Pentru a înţelege cât mai bine care sunt criteriile pe care trebuie să le îndeplinească pentru obţinerea grant-urilor, maramureşenii au discutat cu Harry Ilan Laufer,  secretar de stat în cadrul Ministerului pentru Mediu de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Obiectivele acestui program sunt de înfiinţare a 10.000 de start-up-uri pe an. Din estimările făcute se are în vedere crearea a 20.000 de noi locuri de muncă anual. Programul va fi aplicat până în 2020, iar condiţia de baza este ca societatea să fie creată după 30 ianuarie 2017. Antreprenorii consideră că programul este binevenit atâta timp cât nu se va adresa doar domeniului IT.

Bugetul total al proiectului este de aproape 2 milioane de lei. Granturile sunt de 1000.000 de lei per IMM pentru crearea unui loc de muncă şi 200.000 de lei per IMM pentru două locuri de muncă.

Locurile de muncă trebuie menţinute pe o perioada de minim trei ani de zile. În cazul în care angajatul doreşte să părăsească firma înainte de expirarea acestui termen, angajatorul are la dispoziţie 30 de zile pentru a angaja o altă persoană.