Legea salarizării a creat haos mai ales la angajaţii part time

Scris de Emil Petric, 06 februarie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index

Trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat a făcut ca mii de salarii ale bugetarilor să scadă. Marți, în cadrul unei conferințe de presă, ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a atacat dur sindicatele și a precizat că nu sunt scăderi salariale. 


Guvernul pregătește un proiect de Ordonanță de Urgență pentru mărirea salariilor brute ale personalului auxiliar din instituțiile de stat, bugetari încadrați cu norme part-time, care, în prezent, trebuie să plătească taxe mai mari decât salariile nete pe care aceștia le încasează. Vasilescu: Legea salarizării nu îi afectează pe bugetarii care lucrează part-time
Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, atacă dur sindicatele și se întreabă dacă aceștia îi reprezintă pe oameni.  Ministrul apreciază că asistăm la un război între sindicate. 

„Legea salarizării nu îi afectează pe bugetarii care lucrează part-time. În sectorul bugetar sunt angajați part-time, iar ministerele de resort vor putea să îi angajeze la 8 ore. Pentru cei care nu se poate, vom da OUG prin care să rezolvăm problemele acestea. Să găsim o modalitate să rezolvăm problema. Consiliul Economic și Social (CES) nu a pus-o însă pe ordinea de zi. Sindicatele au votat să nu fie pusă pe ordinea de zi. Mă gândesc dacă acești angajați îi reprezintă pe oameni. Mi se pare un război între sindicate, decât între sindicate și Guvern. Marius Nistor să spună cum se simte că o OUG a fost respinsă de colegii lui, nu de sindicat, ci de confederații sindicale”, a precizat Lia Olguța Vasilescu în cadrul conferinței de presă.