De ce să îţi dotezi sediul business-ului cu camere de supraveghere?

Scris de Decebal Ienasoiu, 11 ianuarie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Dacă deţii un business, una dintre cele mai inţelepte decizii pe care le poţi lua este să dotezi sediul cu camere de supraveghere. Acestea te vor ajuta atat prin prevenirea unor fapte reprobabile, cât şi prin identificarea făptaşilor în cazul unor spargeri sau furturi.

În plus, montarea unor camere de supraveghere în sediul afacerii tale îţi va aduce unele beneficii la care nici nu te gândeai. Iată mai jos care sunt principalele avantaje:

1. Linistea şi siguranţa ta. Cu siguranţă ţi-a fost dificil să pui un business pe picioare şi să găseşti un sediu potrivit atât pentru angajaţii, cât şi pentru clienţii tăi. În aceste condiţii, ar fi păcat ca afacerea să fie periclitată, iar documente importante sau alte bunuri să fie expuse din cauza lipsei unor camere de supraveghere. Dacă ţi-ai dotat apartamentul sau casa cu astfel de măsuri de siguranţă, pentru linistea ta şi a membrilor familiei, nu ai niciun motiv să nu instalezi camere de supraveghere şi în sediul business-ului tău, pentru confortul şi siguranţa ta şi a angajaţilor. Ştiind că biroul este dotat cu sisteme de monitorizare, vei putea pleca mai repede acasa şi vei dormi mai linistit, întrucât vei fi oricând la curent cu tot ce mişcă în sediu, prin intermediul smartphone-ului.     

2. Pentru prevenirea faptelor reprobabile. Camerele de supraveghere au in primul rand rolul de descurajare a infractorilor, abia apoi fiind utile pentru identificarea si prinderea acestora. In cele mai multe cazuri, in momentul in care va observa camerele de supraveghere, raufacatorul se va gandi de doua ori si, cel mai probabil, va renunta sa mai actioneze. Gandindu-se ca va fi identificat si prins cu usurinta, hotul isi va alege cel mai probabil o alta locatie, nemonitorizata.                                                                                                             

3. Identificarea si prinderea infractorilor. In cazul putin probabil in care infractorul nu este descurajat de camerele de supraveghere sau nu le observa, fiecare miscare a sa in sediul business-ului tau va fi urmarita si surprinsa de echipamentul de monitorizare. Astfel, chiar daca va comite fapte reprobabile, raufacatorul va fi identificat si prins in cel mai scurt timp, iar documentele sau bunurile tale vor fi recuperate.                                          

4. Pentru eficienta angajatilor. Stiind ca locul lor de munca este monitorizat de camere de supraveghere, angajatii tai vor ajunge la timp la birou si vor fi mai eficienti. Astfel, nu vor mai exista timpi morti, profitul companiei va creste, iar acest lucru este in beneficiul tuturor.

5. Intarirea altor masuri de securitate. Chiar daca sediul business-ului tau este supravegheat de paznici si  dotat cu sisteme de alarma, tot este necesara instalarea unor camere de supraveghere. Paznicii pot comite erori, pe cand camerele de supraveghere filmeaza 24/7 si surprind orice miscare suspecta. Pe de alta parte, sistemele de alarma pot fi deconectate sau pot da alarme false, motiv pentru care este nevoie de o masura de protectie suplimentara.