De ce să apelezi la un avocat de drept comercial care se ghidează după principiul New Law?

Scris de Decebal Ienasoiu, 23 august 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Administrezi o companie? Dacă răspunsul este afirmativ, atunci, cu siguranţă, trebuie să apelezi la serviciile unui avocat de drept comercial. Problemele juridice pot apărea încă de la înfiinţarea unei societăţi, iar dacă îţi doreşti ca totul să funcţioneze bine în business-ul tău, este indicat să contactezi o casă de avocatură.

Un avocat de drept comercial se bazează pe experienţa sa în domeniul juridic pentru a-ţi oferi cele mai eficiente soluţii. Acesta este obligat de legislaţie să facă toate demersurile pentru a apăra drepturile şi interesele legitime ale clientului, în relaţia sa cu terţi sau în cadrul unui litigiu de natură comercială.

 Conceptul New Law este nou în ţara noastră şi este practicat de NZA (Nicolae, Zorin şi Asociaţii), prima casă de avocatură care a decis să iasă din sfera practicii tradiţionale. Aplicarea principiului New Law s-a dovedit a fi foarte eficientă, pentru că, în acest mod, avocaţii de drept comercial comunică pe înţelesul oricărei persoane, chiar dacă aceasta nu deţine cunoştinţe juridice. Atunci când eşti managerul unei companii, te vei confrunta cu diverse probleme juridice pe care este necesar să le înţelegi pentru a găsi cele mai bune soluţii.

Activitatea unui avocat drept comercial care se ghidează dupa conceptul New Law implică mai mult decât o simplă înţelegere a aspectelor legale. Un specialist în acest domeniu oferă consultanţă avizată şi rezolvă problemele juridice complexe ale unei companii, printre care se numără şi înregistrarea licenţelor, protecţia datelor, contractele de finanţare şi sponsorizare sau alinierea la anumite legi comerciale.

Un avocat specializat în drept comercial care aplică principiul New Law poate să înţeleagă exact care sunt provocările cu care te confrunţi, indiferent care este sectorul industrial de activitate. Dacă apelezi la serviciile unui avocat de drept comercial, acesta îţi va oferi consultanţă juridică pentru afacerea ta, cu privire la:

– Înregistrarea de licenţe şi activarea programelor de software;

– Protecţia Datelor, inclusiv regulamentul GDPR;

– Contracte obişnuite;

– Vânzări, distribuţie, marketing, achiziţii, acorduri de publicitate;

– Termeni şi condiţii pentru diverse servicii;

– Contracte de finanţare / sponsorizări;

– Francize şi contracte de leasing;

– Contracte de transfer de know-how, transfer de active sau tehnologii;

– Drepturi de imagine şi managementul talentelor;

– Alinierea la anumite reglementări comerciale.

Un avocat de drept comercial New Law oferă servicii juridice centrate pe nevoile clientului, iar astfel poţi beneficia de numeroase avantaje, unul dintre cele mai importante fiind costurile. În comparaţie cu specialiştii clasici, avocaţii casei de avocatura NZA îţi oferă avantajul de plăti doar pentru soluţiile primite, eliminând costurile suplimentare, precum deplasările, statul la cozi sau copierea unor documente.

Iată care sunt serviciile juridice oferite un avocat de drept comercial care se ghidează după principiile New Law:

– Contracte comerciale. Un avocat de drept comercial din cadrul casei de avocatură NZA va colabora cu tine pentru a realiza documente, contracte şi strategii care să minimalizeze riscurile şi să maximizeze profitabilitatea business-ului tău.

– Furnizarea de bunuri şi servicii. Avocaţii NZA asigură servicii de consultanţă juridică, înţelegând îndeaproape sectorul comercial vizat de tine. Apelează la un avocat de drept comercial şi vei avea contracte ireprosabile pentru furnizarea de bunuri şi servicii.

– Publicitate şi Marketing. Dacă apelezi la un avocat de drept comercial care aplică principiile New Law, te poţi bucura de consultanţă remote (la distanţă) sau in-house (la sediul firmei tale) pentru toate aspecte legate de legea publicităţii. Mai mult, avocaţii sunt specializaţi pentru a rezolva problemele de confidenţialitate din mass-media sau a drepturilor de autor.

– Franciza. Un avocat de drept comercial are pregătirea necesară pentru a te susţine cu soluţii complexe în procesul de dezvoltare sau acordare a unei francize. Împreună cu tine, specialistul va elabora o strategie completă şi îţi poate oferi consultanţă juridică în privinţa documentaţiilor necesare pentru procedurile specifice acordării unei francize.