Conferinţa internaţională economică organizată de DEIS a adunat în Baia Mare participanţi din opt ţări 

Scris de Lia Bradeanu, 01 august 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Conferinţa Internaţională Econimic Challenges 4 Europe a adunat în Baia Mare participanţi din opt ţări, inclusiv România. Evenimentul a fost organizat de Asociaţia pentru Dezvoltare prin Educaţie, Informare şi Susţinere – DEIS, ca parteneri ai proiectului internaţional „Challenges for Europe – Understand and Overcome Together”, finanţat prin programul Uniunii Europene „Europa pentru Cetăţeni” (Europe for Citizens).

Proiectul internaţional „Challenges for Europe – Understand and Overcome Together (4 Europe)” este implementat de o asociaţie din Lituania împreună cu parteneri din alte şapte ţări: Germania, Franţa, Letonia, Spania, România, Estonia şi Polonia. Scopul acestuia este de a promova cetăţenia activă şi implicarea în procesele democratice ale Uniunii Europene prin împărtăşirea de cunoştinţe şi înţelegerea proceselor de la nivelul comunităţilor. Concret, proiectul implică organizarea a şase6 conferinţe internaţionale, cu participanţi din opt ţări, pe teme privind provocările cu care se confruntă cetăţenii Uniunii Europene.
În România, conferinţa a avut loc joi, 27 iulie, în Aula Centrului Universitar Nord din Baia Mare şi a abordat tema provocărilor economice cu care se confruntă comunităţile Uniunii Europene. Mai exact, temele punctuale abordate au fost cele ale antreprenoriatului în context european, ale provocărilor de ordin legal din domeniul economic, dar şi cel al elementelor de dezvoltare regională, cu exemplu concret – zona Maramureşului. Speakerii

conferinţei au fost următorii: Cristian Vele – lect. univ. dr. al Centrului Universitar Nord din Baia Mare al Universitatăţii Tehnice din Cluj-Napoca, George Boloş – avocat şi Mihai Pătraşcu – MBA Aviation şi fost director general al Aeroportului Baia Mare.

Participanţii din România, Spania, Franţa, Lituania, Letonia, Estonia şi Polonia s-au bucurat, de asemenea, de o vizită la una dintre firmele de producţie de succes din Baia Mare, precum şi de o vizită la Muzeul Satului, unde au putut să profite la maxim de contextul multicultural. Conferinţa a fost organizată, în Baia Mare, de către Asociaţia DEIS, cu sprijin din partea partenerilor locali: Centrul Universitar Nord din Baia Mare, al Universităţii Tehnice din Cluj Napoca şi Liga Studenţilor ”Pintea Viteazul”.