Campania APIA de depunere a cererilor unice de plată 2017

Scris de Lia Bradeanu, 20 aprilie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

La Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, Centrul Judeţean Maramureş, au fost depuse în cadrul campaniei de depunere a cererilor unice de plată, în anul 2017, 19.688 cereri pentru o suprafaţă de 61.900 ha. La această dată, peste 15.000 potenţiali fermieri, cu o suprafaţă de aproximativ 88.000 ha, nu au depus încă cererea unică de plată.


Termenul limită pentru depunerea cererilor unice de plată este 15 MAI 2017, iar unul din obiectivele prioritare ale Guvernului României îl reprezintă absorbţia fondurilor europene alocate pentru sectorul agricol din România. Există riscul ca fermierii să nu poată să depună cererea unică de până la termenul stabilit – 15 mai 2017.

Fermierii trebuie să se prezinte la Centrul Judeţean APIA Maramureş şi la centrele locale APIA la data şi ora programată în vederea depunerii cererii unice de plată pentru anul 2017. Ei trebuie să consulte, la sediile APIA şi la sediile primăriilor, data şi ora când sunt programaţi pentru depunerea cererii.

Dacă fermierii nu vor depune cererea unică de plată pentru anul 2017, nu vor primi plăţi directe din bani europeni şi din bugetul naţional. După caz, unii dintre ei riscă să sufere repercusiuni şi pentru anii precedenţi.