Baia Mare a gazduit un seminar pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale

Scris de Corina Sofran, 14 octombrie 2010 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Acesta a fost organizat de reprezentantii CCI Neamt pentru promovarea unui proiect

Hotelul Mara din municipiul Baia Mare a gazduit un seminar legat de promovarea bunelor practici pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale. Evenimentul a reunit reprezentanti ai Consiliului Judetean Maramures, Inspectoratului Scolar, Camerelor de Comert si Industrie Neamt si Vaslui, Asociatiei Oamenilor de Afaceri Iasi, Fundatiei CD IMM Maramures, directori de unitati de invamant, intreprinzatori si oameni de afaceri maramureseni.

Reprezentantii CCI Neamt au venit pentru a promova actiunile derulate in cadrul unui proiect finantat prin POSDRU de promovare a culturii antreprenoriales al carui solicitant este Universitatea „Petre Andrei” din Iasi. „Valoarea proiectului este de 8,2 milioane lei, iar perioada de implementare este decembrie 2008-decembrie 2011. In cadrul acestuia vor fi create sase centre de excelenta in afaceri in cele sase judete ale regiunii de NE si vor avea loc traininguri de instruire. Seminarul de astazi isi propune diseminarea rezultatelor proiectului nostru in regiunile limitrofe regiunii de NE pe care o reprezentam. Cu atat mai mult cu cat este un proiect strategic, care are o actiune inter-regionala”, a afirmat reprezentantul CCI Maramuress Mihaela Costantinescu, monitor de proiect.

Am incercat sa gasim rezolvarea unor probleme comune si sa invatam din „experienta fiecaruia”

Un alt scop al intalnirii a fost schimbul de experienta intre beneficiarii de proiecte de finantare POS DRU si cei care doresc sa acceseze pe viitor astfel de fonduri. „M-am bucurat ca am regasit si alti solicitanti de proiecte strategice aici. Domnul Radu Big, reprezentant al CD IMM Maramures este managerul unui proiect semnat in aceeasi perioada cu cel derulat de noi. Domnul Nicolae Lazin, directorul Colegiului Anghel Saligni, a derulat un proiect de formare profesionala. Am incercat sa gasim rezolvarea unor probleme comune si sa invatam din experienta fiecaruia”, ne-a declarat Mihaela Costantinescu. Ea a mai subliniat ca obiectivul general al proiectului „Cooperare Regionala pentru Excelenta Antreprenoriala” (CREA) il reprezinta promovarea unei atitudini pozitive fata de antreprenoriat prin dezvoltarea activitatilor de imbunatatire, sprijin si sustinere a capitalului uman, a competentelor manageriale si antreprenoriale din Regiunea de Nord-Est. „Proiectul vizeaza cresterea competitivitatii, performantei si profitabilitatii prin implementarea de activitati de sprijin, ghidare, consultanta si activitati de formare profesionala noi, inovative, pentru intreprinzatori. O dimensiune importanta a proiectului este legata de crearea si consolidarea de noi afaceri in Regiunea Nord-Est, si nu numai, si derularea de activitati inter-regionale de promovare a culturii antreprenoriale”, a adaugat interlocutoarea.