8 tendinţe actuale care definesc lumea gadgeturilor

Scris de Decebal Ienasoiu, 05 februarie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

gadgeturi 2018 – Gadgetworld

Odată cu apariţia lor, gadgeturile au schimbat complet faţa lumii şi a tehnologiei! Practice şi cool, la modă şi omniprezente, dispozitivele smart au devenit un stil de viaţă. De aceea, cu fiecare an apar pe piaţă tot mai multe modele care setează noi trenduri.

În general, gadgeturile sunt definite ca fiind mici obiecte sau instrumente tehnologice (dispozitive, aparate) care îndeplinesc anumite funcţii inteligente, utile sau distractive, reprezentând de obicei o noutate. Prin urmare, le putem numi „invenţii”, fiind concepute de fiecare dată într-un mod cât mai neobişnuit sau ingenios, cu ajutorul tehnologiei de ultimă generaţie.

În limba engleză gadgeturile se mai numesc şi ”gizmo”. În plus, uneori acestea pot descrie şi un anumit concept tehnologic, cum ar fi unele aplicaţii software – cunoscute mai degrabă sub denumirea de ”widget”, în această situaţie. În orice caz, gadgeturile setează permanent noi trenduri! Iată care sunt tendinţele actuale pentru dispozitivele smart:

  1. Utilizarea tehnologiei Bluetooth şi hands-free

Căştile cu Bluetooth sunt printre cele mai surprinzătoare şi râvnite gadgeturi la ora actuală. Posibilitatea unică de a le conecta la smartphone-ul personal simplu şi rapid, fără a fi nevoie de un cablu prevăzut cu mufă, a schimbat complet modul în care oamenii pot asculta muzica preferată sau să vorbească la telefon. Astfel, în ultimii ani au apărut numeroase dispozitive bazate pe această tehnologie, cum ar fi: căciuli sau banderolă cu casti Bluetooth, transmiţător auto Bluetooth, boxe portabile etc.

  1. Utilizarea energiei solare

Această tehnologie se aplică în special în cazul bateriilor externe, unele dintre cele mai utile gadgeturi în era telefoanelor mobile! Aşadar, evoluţia surprinzătoare a tehnologiei a dus la apariţia bateriilor externe solare. Acestea reprezintă o combinaţie inedită între un powerbank puternic ce poate ajunge la 8000 mAh, şi un panou solar ce se încarcă automat pe timpul verii.

  1. Folosirea sistemului de încarcare şi funcţionare USB

Diverse gadgeturi folosesc tot mai mult tehnologia USB, putând fi conectate la laptop sau la diverse surse de alimentare de acest tip, oferind multiple posibilităţi. Este cazul dispozitivelor smart auto, a celor electronice sau business. Spre exemplu:

– încărcător auto pentru telefon;

– umidificator auto aromaterapie cu sloturi USB;

– mini frigider pentru birou USB (răcirea dozei sau sticlei de suc în zilele toride, cu ajutorul alimentării direct de la laptop);

– încălzitor cană pentru birou;

– mini ceas ventilator;

– baterii externe cu mai multe sloturi USB etc.

  1. Răspândirea gadgeturilor cu încălzire electrică

În această categorie întră dispozitivele de sezon, ideale pentru toamnă-iarnă. Spre exemplu, pătura încălzită electric sau husa auto cu încălzire electrică, devenite extrem de populare în această iarnă.

  1. Dezvoltarea tehnologiei VR

Virtual Reality reprezintă un alt trend care a fascinat întreaga lume! Exemple: ochelari VR, pistol telecomandă Bluetooth pentru jocuri Virtual Reality etc.

  1. Tehnologia infrarosu

Tastaturile cu proiecţie laser sunt la mare căutare!

  1. Principiul multifuncţionalităţii

Ceasurile smart cu numeroase funcţii utile reprezintă, la ora actuală, un must-have în materie de gadgeturi!

  1. Perfecţionarea dronelor şi a dispozitivelor cu comenzi vocale

O tendinţă în continuă dezvoltare, cu toţii fiind extrem de curioşi ce va aduce viitorul!