Vasile Morar, laureat al Festivalului de Poezie de la Uzdin

Scris de Grigore Ciascai, 03 august 2010 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

La sfarsitul saptamanii trecute, in Banatul Sarbesc s-au desfasurat diverse actiuni culturale sub genericul „Zilele Uzdinului”. Timp de patru zile, Uzdin a devenit centrul culturii romanilor din Voivodina, Serbia. Cea mai importanta manifestare a fost Festivalul International de Poezie „Drumuri de Spice”, a carui prima editie a avut loc in anul 1959, care s-a desfasurat la Casa Romaneasca din localitate. Inaintea festivitatii de premiere a fost amplasata o troita primita de Societatea Literar Artistica „Tibiscus” Uzdin, din partea Societatii Culturale „Avram Iancu” Cluj Napoca si a Manastirii „Sfantul Dimitrie Izvoratorul de Mir” din comuna Dumbravita, judetul Alba. Laureatul de anul acesta al Festivalului International de Poezie a fost cunoscutul poet si publicist maramuresean Vasile Morar, din Chelinta (Ulmeni). Vasile Morar a cucerit de-a lungul timpului mai mult premii la festivaluri interne si internationale de poezie, fiind unul dintre cei mai apreciati poeti maramureseni contemporani.

 1. taranist,de Maramures a spus: 03 august 2010, ora 15:25

  Filicit din suflet pe cetateanul crestin-democrat Vasile Morar,Vasile este Vasile si rog pe aceasta cale sa fie toat Vasile Morar.

 2. vasile morar- ministrul educaţiei sexuale « blog de joacă a spus: 03 august 2010, ora 21:05

  […] anonim care abia ce-a înşfăcat premiul cel mare la festivalul internaţional de poezie de la uzdin pe 2010.la fel ca mircea dinescu, adrian păunescu, leonida lari si […]

 3. vasile morar- ministru al educaţiei sexuale a spus: 03 august 2010, ora 21:05

  […] anonim care abia ce-a înşfăcat premiul cel mare la festivalul internaţional de poezie de la uzdin pe 2010.la fel ca mircea dinescu, adrian păunescu, leonida lari si […]

 4. Radu a spus: 04 august 2010, ora 17:49

  La o comunitate de romani din afara granitelor tarii, care nu este la curent cu poezia care se scrie in tara, sigur ca un versificator de mana a doua, care face metafore indoielnice la kilogram, poate sa produca o impresie puternica.

 5. Irina M. a spus: 05 august 2010, ora 08:43

  „…face metafore indoielnice la kilogram…” Aveti dovezi, „Radule”? Spuneti macar una!

 6. Marcel a spus: 03 august 2011, ora 09:19

  @ taranist de Maramures, mai gandeste-te cand il numesti cetatean crestin – democrat pe Dl Morar.
  Dumnealui lauda din toata inima si pupa cu toata gura fundurile pedelistilor in editorialele din Glasul Maramuresului.
  Iar eu stiu ca razboinicul presedinte Basescu a pus umarul serios la scoaterea PNT din prima linie a partidelor politice in guvernarea 1996 – 2000.