„Toamna Chioreană” la prima ediţie

Scris de Vasile Gherman, 21 octombrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Asociaţia Culturală „Cioltişorul” din satul Ciolt, oraşul Şomcuta Mare, împreună cu Primăria şi Consiliul Local Şomcuta Mare, organizează sâmbătă 26 octombrie, începând cu ora 14.00, prima ediţie a Festivalului de muzică corală, denumit „Toamna Corală Chioreană”.

Manifestarea va avea loc în Căminul Cultural „Gheorghe Lazăr” din satul Ciolt. Pe scena vor urca: Corul bărbătesc din Finteuşul Mare, dirijor Andrei Dragoş;  Corul „Glasul Chioarului” din Şomcuta Mare, dirijor prof. Iustin Podăreanu; Corul bărbătesc din Vălenii Şomcutei, dirijor Răzvan Paşca; Corul „Buciumenii Chioarului” din Buciumi, dirijor Gelu Hotea”; Corul „Armonia Chioreană” din satul Ciolt.

Proiectul cultural este realizat prin finanţare nerambursabilă acordată de Primăria şi Consiliul Local Şomcuta Mare.

„Administraţia locală Şomcuta Mare este singura din judeţ şi poate chiar din ţară care are cinci coruri, fiecare dintre acestea fiind câte un ambasador cultural în judeţ şi în ţară sau chiar în stăinătate. Pentru a păstra moştenirea culturală pe care o avem, susţinem activitatea corurilor şi, în fiecare an, în aproape toate localităţile de pe raza administrativ-teritorială organizăm câte un concert de muzica corală”, a declarat Gheorghe Buda, primarul oraşului Şomcuta Mare.

V. Gherman