Scriitorul Gavril Ciuban a lansat volumul „Viata de aer”

Scris de Marius Paşca, 10 mai 2010 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Cartea prezinta o parte din corespondenta sa cu regretatul Vasile Latis

Luni, in Salonul Artelor din cadrul Bibliotecii Judetene „Petre Dulfu” a avut loc lansarea cartii „Viata de aer”, semnata de autorul Gavril Ciuban. Originar din Viseu de Sus, Gavril Ciuban este Membru al Uniunii Scriitorilor, iar acum se afla la prima sa lansare de carte in Baia Mare. Acest ultim volum, aparut la editura Grinta, prezinta o parte din corespondenta sa cu marele scriitor maramuresean, regretatul Vasile Latis.

Intitulata pe larg „Vasile Latis si Gavril Ciuban in viata de aer”, cartea prezinta corespondenta de aproape 20 de ani dintre cei doi scriitori, precum si poeziile lui Gavril Ciuban publicate in urma acestei indelugate corespondente. De asemenea, sunt puse in valoare texte inedite ale lui Vasile Latis, considerat un mare om de cultura din Romania. Despre „Viata de aer”, criticii literari spun ca este una dintre reperele si vocile lirice ale literaturii contemporane romanesti. Un reusit volum de eseuri si poezii, in care ne este prezentata o epistola intre doi mari scriitori.

La evenimentul editorial au fost prezenti iubitori de carte, scriitori maramureseni, precum si apropiati ai celor doi autori. Lansarea a fost moderata de profesorul universitar si scriitorul Nicole Iuga. Mai multe informatii despre carte si autori au fost oferite de scriitorul Ion Burnar. De asemenea, printre cei care au mai luat cuvantul s-a numarat si redactorul cartii, Marian Nicolae Tomi.