Protocol de colaborare în scopul protejării monumentelor istorice din Maramureş

Scris de Lia Bradeanu, 20 iulie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

La Palatul Administrativ din Baia Mare a avut loc miercuri, 19 iulie, o întâlnire la care au participat prefectul Sebastian Mihai Lupuţ, Preasfinţitul Iustin Hodea Sigheteanul, episcop şi consilierii pr. Virgil Jicărean şi pr. Teodosie Bud din partea Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului, Aura Pintea, inspector în cadrul Direcţiei Judeţene pentru Cultură Maramureş, cpt. Marian Piţiş, şef Inspecţie prevenire, şi cpt. Marian Buciuman, din partea Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă “Gheorghe Pop de Băseşti” Maramureş, Ioan Micle şi Traian Fodor, din partea Instituţiei Prefectului – Judeţul Maramureş.

Întâlnirea va fi urmată de semnarea unui protocol între instituţiile menţionate, având scopul ca acestea să colaboreze pentru protejarea şi punerea în valoare a monumentelor istorice, pentru informarea reciprocă şi pentru a avea o acţiune unitară în spiritul legislaţiei în vigoare în domeniul monumentelor istorice şi al protecţiei civile.

Prin acest protocol se va constitui un grup de lucru care va evalua situaţia monumentelor istorice din patrimoniul Episcopiei Ortodoxe, situate în judeţul Maramureş. În final, grupul de lucru va emite recomandări în vederea conservării acestor monumente.