Paula Seling, Ambasador al Turismului Maramureşean

Scris de Lia Bradeanu, 23 mai 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Evenimentul ”Gala Ambasadorilor” organizat în cadrul celei de-a treia ediţii a Zilelor Maramureşului a fost o reuşită, iar titlurile de Ambasadori ai Turismului au fost acordate pentru diverse categorii.

La categoria Turism religios au fost nominalizaţi preotul Grigore Luţai din Săpânţa, maica stareţă Filofteia de la Mănăstirea Bârsana şi părintele Macarie Motogna de la Mănăstirea Rohia.

La categoria Cultură/Artă populară, titluri de ambasadori ai turismului maramureşean au fost conferite academicianului Marius Porumb, lui Dumitru Pop, Daniel Leş şi Toader Bârsan.

În ceea ce priveşte categoria Folclor – păstrători de tradiţii au fost recompensaţi Ştefan Petreuş, Dumitru Fărcaş, Angela Buciu, Nicolae Sabău şi Grigore Leşe. La categoria Sport au primit titlul de ambasadori Cristian Bălaj, Sean Morell (prin Călin Matei), Monica Iagăr, Rodica Dunca şi Adrian Arbuzov.

La categoria Showbiz au fost numiţi ambasadori ai turismului maramureşean Mihai Morar şi Niculai Tand, iar la categoria Muzică uşoară au fost recompensaţi Paula Seling, Adrian Sînă şi Ducu Bertzi.

O altă categorie premiată a fost a personalităţilor care nu sunt din Maramureş, dar sunt promotori al acestuia: Peter Hurley, Ana Blandiana, Academician Alexandru Surdu şi Daniel Buzdugan.

Dintre maramureşenii care ne reprezintă cu succes în muzica uşoară românească dar şi în cea internaţională, prima invitată să ia cuvântul pe scena Galei Ambasadorilor a fost băimăreanca Paula Seling, care a avut un discurs plin de emoţie şi iubire pentru Maramureş.

”M-am întrebat ce am făcut pentru a merita să fiu în această seară aici, ca parte a acestui eveniment minunat, iar apoi am înţeles că tot ceea ce Maramureşul a investit în mine probabil că s-a întors. Pentru că aici am învăţat în primul rând să fiu om, aici am învăţat ce înseamnă să fiu cinstită, să pot să îi ajut pe ceilalţi. Lucrurile acestea sunt lege în zona noastră, iar aici am învăţat să îmi respect munca pe care o fac, dar să îmi doresc mereu să mă întorc ACASĂ. Şi am mai învăţat ceva: ca oriunde mă duc paşii şi indiferent de locurile în care sunt invitată să cânt, să vorbesc mereu despre ACASĂ cu cea mai mare dragoste, pentru că dragostea este sinceră în acest loc frumos numit ACASĂ. Mulţumesc tuturor care s-au gândit să mă premieze cu acest minunat titlu de Ambasador al Turismului Maramureşean şi îl voi preţui, pentru că Maramureşul înseamnă pentru mine iubire, înseamnă început, înseamnă moment, înseamnă întoarcerea ACASĂ”, a arătat cântăreaţa Paula Seling.