Monica Mare, noul director al Muzeului Satului

Scris de Lia Bradeanu, 22 mai 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Luni, 22 mai 2017, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, a semnat contractul de management al noului director de la Muzeul de Etnografie şi Artă Populară Baia Mare, Monica Mare. Absolventă a Facultăţii de Istorie din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj Napoca, dar şi a studiilor de masterat în Drepturile Omului şi Drept Administrativ, managerul instituţiei porneşte la drum cu gânduri mari şi aspiraţii înalte legate de ceea ce poate fi Muzeul Satului într-un viitor nu foarte îndepărtat.


”Doresc să continui proiectele începute în perioada de interimat şi să demarez noi acţiuni alături de colegii mei. Am discutat şi cu preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, arătându-i că îmi doresc să transformăm Teatrul de Vară într-un adevărat cinematograf în aer liber pe perioada verii. Muzeul Satului trebuie să devină un muzeu viu, să prindă viaţă. Un prim pas l-am făcut prin demararea proiectului ”Carul cu cărţi”, iar intenţia noastră este ca vizitatorilor care ne trec pragul să le oferim posibilitatea de a citi o carte pe o bancă sau aşezaţi pe o pătură, la umbră. Am prezentat un proiect de management pentru patru ani de mandat, cu dorinţa de a face mai mult decât mi-am propus”, a declarat Monica Mare, directorul Muzeului de Etnografie şi Artă Populară Baia Mare.


Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea a felicitat noul manager pentru implicarea pe care Muzeul Satului a avut-o în reuşita evenimentului ”Zilele Maramureşului – Haida, hai în Maramureş” şi pentru buna organizare a întregii activităţi desfăşurate aici pe parcursul acestor zile. ”Îi doresc mult succes noului manager şi transmit felicitările mele pentru modul în care a gestionat instituţia atât în ultime luni, cât şi în aceste zile de sărbătoare ale judeţului. La Zilele Maramureşului, Muzeul Satului a excelat prin organizare şi ambianţă şi am convingerea că vom vedea multe proiecte frumoase în viitor”, a precizat şeful administraţiei judeţene, Gabriel Zetea.