Monica Mare, director interimar al Muzeului de Etnografie şi Artă Populară Baia Mare

Scris de Lia Bradeanu, 16 ianuarie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

În urma controlului efectuat săptămâna trecută de reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş la Muzeul de Etnografie şi Artă Populară Baia Mare, instituţie aflată în subordinea CJ, dar şi datorită comportamentului neadecvat al conducerii interimare a instituţiei, în cursul zilei de luni, 16 ianuarie, au fost semnate dispoziţiile de revocare a interimatului directorului Ilie Gherheş, respectiv de numire în locul acestuia, cu titlul de interimar până la stabilirea concursului, a inspectorului superior, Monica Mare.

Absolventă a Facultăţii de Istorie din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj Napoca, dar şi a studiilor de masterat în Drepturile Omului şi Drept Administrativ, Monica Mare este numită în funcţia publică de inspector la Consiliul Judeţean Maramureş, în cadrul Direcţiei Juridice şi Administraţie Publică – Compartimentul Educaţie, Sănătate, Asistenţă Socială, din anul 2002. În această perioadă, una dintre principalele atribuţii de serviciu a fost monitorizarea şi îndrumarea instituţiilor de cultură din subordinea Consiliului Judeţean Maramureş.

Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea a declarat că, noul director interimar, Monica Mare, nu va avea o misiune uşoară în următoarele zile, datorită faptului că problemele care afectează instituţia Muzeului de Etnografie şi Artă Populară Baia Mare sunt destul de grave. Instituţiile de control ale statului, respectiv Curtea de Conturi şi Direcţia Naţională Anticorupţie au sesizat aici numeroase nereguli şi, într-un termen scurt, acestea vor trebui îndreptate. Potrivit executivului Consiliului Judeţean Maramureş, s-a considerat oportună numirea în fruntea instituţiei a unui persoane dinafara Muzeului de Etnografie şi Artă Populară Baia Mare, care să aibă o viziune nouă asupra rezolvării problemelor semnalate.