Mihai Eminescu – poet, scriitor, geniul românilor

Scris de Lia Bradeanu, 16 ianuarie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

„Mihai Eminescu – gazetar politic” a fost acţiunea desfăşurată la Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” din Baia Mare. Acţiunea a avut loc cu prilejul Zilei Culturii Naţionale.

 

 

Acţiunea a fost organizată de Facultatea de Litere din cadrul Centrului Universitar Nord Baia Mare în parteneriat cu revista „Nord Literar” şi Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” Baia Mare. Invitaţi speciali au fost membrii Corului Seminarului Teologic din Baia Mare care le-au dăruit celor prezenţi o ambianţa de neuitat.

 

Mihai Eminescu s-a născut în 15 ianuarie 1850 în Botoşani. Debutează că ziarist în ziarul „Albina” din Pesta. Între 1977 şi 1883 este redactor, apoi redactor şef la ziarul „Timpul”.

 

Întreagă sa activitate publicistică este apreciată atât în timpul vieţii sale, cât şi în prezent fiind considerat unul dintre puţinele genii pe care le-a avut poporul român.

 

Mihai Eminescu s-a remarcat nu doar că poet, ci şi ca gazetar. Considerat marele poet al românilor, în 1980, student la Viena, Mihai Eminescu a avut primul contact cu presă devenind gazetar.