Meşteri populari juniori, la Muzeul Satului din Baia Mare

Scris de Lia Bradeanu, 25 iulie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Au învăţat să introducă aţă în ac, să coase, dar şi să confecţioneze păpuşi din lână sau să croşeteze. Cu mic, cu mare, fete şi băieţi au participat la atelierele susţinute de meşterii populari la Muzeul Satului din Baia Mare.

Şi-au lăsat tabletele şi telefoanele acasă şi au pornit spre Muzeul Satului din Baia Mare. Fete şi băieţi au fost interesaţi să afle cât mai multe despre lucrul manual: cusutul cruciuliţelor sau despre croşetat.
Copiii au fost încântaţi să ia contact cu tradiţiile şi obiceiurile de altădată. Asta chiar dacă unii dintre ei nu au ţinut în mână un ac sau o croşetă. Deşi nu au avut încredere că totul va ieşi ca la carte, cu răbdare, ei au reuşit să îşi vadă lucrarea finalizată constatând că s-au descurcat.

Şi părinţii sunt încântaţi pentru că au unde să îşi lase copiii timp de patru ore. Mămicile recunosc şi ele că au învăţat să coase de la bunicele lor, însă acum, din lipsă de timp, nu îşi pot învăţa copiii să facă acest lucru. Noroc cu meşterii populari.

Organizatorii susţin că, deşi iniţial şi-au propus ca acest proiect să se desfăşoare timp de două-trei săptămâni, acum se gândesc să prelungească activităţile. Asta având în vedere numărul mare de copii care vin zi de zi la Muzeul Satului pentru a învăţat meşteşugurile populare.
Copiii sunt răsplătiţi cu câte o diplomă pentru atenţia şi priceperea de care dau dovadă. Aceştia sunt numiţi de acum meşteri populari juniori. Obiectele confecţionate le vor lua cu ei acasă pentru a le avea amintire.