Maramureşeni la Târgul de Turism al României

Scris de Vasile Gherman, 13 noiembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

 

În perioada, 14-17 noiembrie, la Romexpo, Bucureşti are loc Târgul de Turism al României.

Consiliul Judeţean (CJ) Maramureş va fi prezent şi la această ediţie de toamnă, aşa cum a făcut-o de fiecare data în ultimii ani.

Târgul de Turism al României îşi propune promovarea zonelor de atracţie turistică şi a serviciilor din România, în scopul consolidării turismului autohton, dar şi organizarea de conferinţe şi sesiuni de dezbateri care tratează provocările cu care se confruntă această industrie. În cadrul târgului, instituţia Consiliului Judeţean Maramureş va fi reprezentată de consilieri ai Biroului de Informare Turistică, cărora li se vor alătura reprezentanţi ai Centrelor Naţionale de Informare şi Promovare Turistică din Baia Sprie, Borşa, Seini, Târgu Lăpuş şi Tăuţii Măgherăuş. Oferta turistică a judeţului Maramureş va fi promovată şi de către reprezentanţi ai unor unităţi de cazare.

În amenajarea standului se vor regăsi elemente decorative specifice ţărilor Maramureşului, puse la dispoziţie de Muzeul Judeţean de Etnografie şi Artă Populară Maramureş, în timp ce corpul de balet şi instrumentiştii Ansamblulului Folcloric Naţional Transilvania vor introduce auditoriul în spiritul optimist al folclorului maramureşean, prin momente artistice inedite. Totodată, vizitatorii vor avea ocazia să deguste bucate tradiţionale oferite de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Liviu Borlan” Maramureş, dar şi să participe la demonstraţii de meşteşuguri tradiţionale maramureşene susţinute de Maria Zapca, meşter popular din Săpânţa, care duce mai departe arta ţesutul şi a torsului.

V. Gherman