Grigore Leşe a concertat în Baia Mare

Scris de Vasile Gherman, 18 iunie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Trei coruri renumite din Maramureş au susţinut un concert de excepţie alături de rapsodul Grigore Leşe, la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare.

Este vorba despre concertul „Un secol de dor”, eveniment prins în programul „Zilelor Culturale ale Municipiului Baia Mare.”

Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare a găzduit un recital extraordinar de cântări tradiţionale intitulat „Un secol de dor”, susţinut de îndrăgitul rapsod Grigore Leşe, alături de corul de bărbaţi din Vălenii Şomcutei, Corul Seminarului Teologic „Sf. Iosif Mărturisitorul” şi cel al Facultăţii de Teologie din Baia Mare. La acest eveniment cultural a participat Preasfinţitul Părinte Iustin, episcopul Maramureşului şi Sătmarului, împreună cu Preasfinţitul Timotei Sătmăreanul, arhiereu-vicar. De faţă a fost un public numeros care a făcut ca spaţiul catedralei să fie neîncăpător pentru persoanele iubitoare de frumos. Această manifestare se încadrează în evenimentele dedicate Anului omagial al satului românesc.