Consiliul Judeţean Maramureş susţine concursurile şi proiectele educaţionale

Scris de Lia Bradeanu, 26 aprilie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Aleşii judeţeni au votat, în unanimitate, susţinerea financiară a mai multor concursuri şi proiecte educaţionale dedicate tinerilor. Un astfel de concurs este ”Chant, sons sur scene” (cântec francofon) destinat tinerilor între 13 şi 25 de ani. În solicitarea transmisă în atenţia Consiliului Judeţean Maramureş, de către Asociaţia Română a Profesorilor de Franceză (ARFP) s-a precizat faptul că, în zilele de 12, 13 şi 14 mai 2017, la Teatrul Municipal Baia Mare va avea loc finala concursului, etapele zonale având loc în lunile martie şi aprilie, în 13 judeţe din ţară.

ARFP a arătat faptul că, în organizarea acestui festival ajuns la cea de-a 16-a ediţie a beneficiat şi de sprijinul Institutului Francez din România şi al Serviciului de Cooperare al Ambasadei Franţei în România. Pentru a facilita participarea tinerilor din Maramureş la festivalul de cântece francofone s-a propus organizarea unei faze zonale în judeţ, în luna aprilie.

În acest sens a fost solicitat un ajutor financiar, care a fost aprobat de plenul CJ Maramureş din rezerva bugetară. ARFP a precizat faptul că, doi laureaţi ai categoriei 18 – 25 de ani ai finalei din Baia Mare vor beneficia de un sejur cultural în Franţa, în cadrul unui dispozitiv al Institutului francez, CulturLab, cu susţinerea Institutului Cultural Român.

Alte două proiecte educaţionale susţinute de către Consiliul Judeţean Maramureş prin alocări din rezerva bugetară sunt ”Primăvara în satul românesc”, organizat sub egida Palatului Copiilor Baia Mare, unde au fost acordaţi 5.000 de lei şi acţiunea ”Am fost ş-om fi” a Clubului Copiilor Sighetu Marmaţiei, sprijinul financiar fiind de 15.000 de lei.

Suma de 5.000 de lei din rezerva bugetară a Consiliului Judeţean Maramureş pe anul 2017 a fost acordată Universităţii Tehnice Cluj Napoca, Facultatea de Litere Baia Mare, pentru organizarea sesiunii ştiinţifice studenţeşti ”Nord”.