Celebrul actor de la Hollywood, Harvey Keitel, pe urmele mamei sale… în Leordina

Scris de Lia Bradeanu, 06 iulie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Cunoscutul actor Harvey Keitel, celebru la Hollywood, a făcut o vizită în Maramureş. Acesta a dorit să calce pe pământul unde mama lui a copilărit. Întâmpinat cu pâine şi sare, dar şi cu un pahar cu pălincă şi vişinată. Aşa a fost aşteptat îndrăgitul actor Harvey Keitel. Celebru la Hollywood acesta a dorit să calce pe urmele mamei sale, care a fost din Leordina.

„M-am gândit mult la faptul că mama mea a umblat pe aceste străzi din Leordina. Aşa că întotdeauna mi-a rămas în minte imaginea mamei care venea din Leordina în New York împreună cu surorile mele. Tatăl a mers primul acolo. Recomand tuturor care locuiesc în altă ţară să îşi găsească originile. Este o conexiune adâncă. Merită făcut acest lucru. Am vrut să găsesc unde a umblat mama. Împreună cu primarul am reuşit acest lucru”, a spus actorul.

În Leordina celebrul actor a fost făcut cetăţean de onoare şi totodată a primit în dar un costum popular tradiţional. După ce a făcut o vizită la cimitirul evreiesc din localitate, delegaţia s-a îndreptat spre Conacul Drahneilor din Ruscova. Aici, gazdele l-au întâmpinat cu bucate alese. Salam din carne de căprioară şi mistreţ, dar şi mămăligă cu jumări, escalop de viţel cu hribi, sarmale şi ciorbă ţărănească. Harvey nu a cerut suplimentar decât ulei de măsline, fiind încântat de tot ce a primit din partea gazdelor.
Primarul din Leordina s-a bucurat în momentul în care în localitatea sa au venit oaspeţi de seamă. Aşa că are în vedere ca în viitor să întărească legătura cu actorul de la Hollywood. Asta cu atât mai mult cu cât oaspetele a primit titlul de cetăţean de onoare al localităţii Leordina.
„Întotdeauna m-am simţit ca făcând parte din Leordina. Sunt un fiu al acestei comunităţi datorită sângelui care îmi curge prin vene. Sunt mândru. Am venit acasă”, a mai spus Harvey Keitel.

Dacă o parte dintre localnici ştiu că au avut parte de vizita unui oaspete de seamă, alţii şi-au văzut liniştiţi de treburile cotidiene. Aceştia nu ştiau că în comuna lor a trecut un actor celebru de la Hollywood.

Harvey Keitel se află în România fiind distribuit în filmul „See you soon”. Este vorba despre o poveste de dragoste modernă, care prinde contur pe terenul de fotbal. Împreună cu Liam McIntre şi regizorul David Mahmoudieh, filmul a fost filmat la Cluj. Cel mai probabil acesta va apărea pe marile ecrane anul viitor.