Căminul Cultural din Buciumi se va numi „Marius Lazăr”

Scris de Vasile Gherman, 07 noiembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Sărbătoarea Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavril are o însemnătate aparte pentru Buciumi, localitate aparţinătoare oraşului Şomcuta Mare.

În fiecare an, în 8 noiembrie, seste marcat hramul bisericii ortodoxe din localitate. În lăcaşul de cult din Buciumi, vineri, 8 noiembrie, începând cu ora 10.00, se va oficia Sfânta Liturghie, iar preotul Ciprian Coza va avea alături şi alţi preoţi – fii ai satului.

După slujba religioasă se va face inaugurarea şi sfinţirea unităţii de învăţământ din localitate. „Imobilul a fost reabilitat în totalitate. Este vorba de un proiect în valoare de 1.015.007,50 lei, investiţia fiind realizată cu fonduri alocate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL)”, a declarat Gheorghe Buda, primarul oraşului Şomcuta Mare.

De asemenea, tot în această zi, la Căminul Cultural, se va păstra un moment de reculegere în memoria preotului Marius Lazăr. „De curând, Consiliul Local Şomcuta Mare a adoptat o hotărâre conform căreia Căminul Cultural din Buciumi va primi numele preotului Marius Lazăr, fiu al satului, om de cultură şi fost consilier cultural al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, dar şi dirijorul care a avut o contribuţie însemnată la ridicarea nivelului calitativ al corului din Buciumi”, a declarat Gheorghe  Buda.

V. Gherman