Breviar

Scris de Ion Burnar, 07 mai 2010 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

De la Paris in Baia MareS Expozitie de textile – Ravai Nagy Aranka

In Sala de Expozitii Millenium 2, Baia Mare, str. Libertatii nr. 17, intre 7-16 mai este deschisa Expozitia de textile “Umbre” a artistei plastice Ravai Nagy Aranka. Intre exponate se afla lucrari realizate si expuse la Academie des Beaux Arts, Institut de France din Paris si care    s-au bucurat de un deosebit succes.

Expozitii in Baia Mare si Sighetu Marmatiei

Ramanem in sfera artelor plastice: la Complexul Muzeal “Colonia Pictorilor” din Baia Mare, str. Victoriei nr. 21 se poate vizita “Salonul de Primavara“ a membrilor UAP filiala Baia Mare. Si tot in Baia Mare la Galeria de Arta de pe B-dul Bucuresti nr. 6, o alta expozitie de pictura, sculptura, textile ale artistilor plastici din zona.

La Sighetu Marmatiei, Casa Radio din str. Plevnei nr. 8, puteti vizita si-n aceasta perioada mai precis pana pe 20 mai, expozitia pesonala de pictura Balogh Robert, membru al Cenaclului SigArt din localitate.

La Cenaclul Scriitorilor: lecturi poetice si lansare de revista

Sambata: 8 mai, ora 11, in Sala Cenaclului de la Biblioteca Judeteana va avea loc o dubla manifestare: lecturi si comentarea unor texte poetice de Gelu Dragos jr., iar de la ora 12, lansarea revistei “Izvoare codrene”, editata de Societatea culturala cu acelasi nume din Asuaju de Sus.

Lansare de carte

Luni, 10 mai, ora 14, in Sala de Conferinte a Bibiotecii “Petre Dulfu” va avea loc lansarea volumul de memorialistica, versuri si eseistica “Vasile Latis si Gavril Ciuban in Viata de aer”. Volumul va fi prezentat de cunoscuti oameni de litere si cultura din judet si din Cluj.

Orasul Viseu de Sus, Redivivus!

Nu s-au stins bine ecourile Festivalului de Satira si Umor “Zambete in Prier”, ca un alt festival de anvergura nationala se arata la orizont. In zilele de 22 si 23 mai va avea loc la Casa de Cultura (director: prof. Lucian Perta, membru al USR): Festivalul de Literatura si Folclor “Armonii de Primavara”. Cu amanunte privind programul-desfasurator al celor doua zile, vom reveni intr-un numar viitor.

Va recomandam…

… Ghidul Turistic al judetului Maramures, intocmit de Dumitru Istvan, Codreanu Moldovan, Ioan Pop, aparut la Editura Algoritm Media Press. Date inedite, privind geografia, istoria, hartii turistice, repere culturale de interes pentru toata lumea.