Bibliotecari din sase localitati maramuresene invata cum sa utilizeze calculatorul

Scris de Anca Dindiligan, 31 august 2009 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Cursul „IT si Managementul Centrului de Internet pentru Public” face parte din Programul Biblionet

 

Maramuresul se numara printre cele 12 judete ale tarii selectate in prima runda a Programului Biblionet, finantat de Fundatia Bill & Melinda Gates. In cadrul acestui program au fost selectati 30 de cursanti, care au fost impartiti in trei grupe pentru a lucra mai usor. Luni, in sala CompuTEEN a Bibliotecii Judetene „Petre Dulfu” din Baia Mare s-a dat startul primei serii a cursului „IT si Managementul Centrului de Internet pentru Public”.

 

Cursul se desfasoara timp de cinci zile, intre orele 9 si 17

 

Au participat zece bibliotecari de la bibliotecile din Sighetu Marmatiei, Viseu de Sus, Baia Sprie, Remetea Chioarului, Budesti si Ulmeni. Cursul a fost tinut de trainerul EOS de la Timisoara, Teodora Borghoff, in colaborare cu Stefan Selek si Valentina  Rotaru Valentina, angajati ai Bibliotecii Judetene.

Cursul se desfasoara timp de cinci zile, intre orele 9 si 17. In prima serie au intrat cele 10 persoane, iar in urmatoarele doua saptamani urmeaza a fi instruite si celelalte 20. Cursantii vor invata notiuni despre elementele esentiale ale programului word, regulile si regulamentul in word, vizualizarea unor pagini de internet bazate pe tehnologii non-standard, eficientizarea accesului la computere, facilitarea comunicarii prin intermediul internetului etc.

Teodora Borghoff, formator specializat in IT si dezvoltare comunitara, ne-a declarat: „Acest curs este o sansa extraordinara pentru mediul rural de a avea acces la informatie si de a reduce diferentele de dezvoltare. Practic este o reinnoire a bibliotecilor pentru a face fata cerintelor secolului XXI”. 

Maria Plesa, cursant din Viseu de Sus, ne-a declarat: „Am foarte mari emotii. Este pentru prima data cand sunt pusa in fata calculatorului. Am acasa computer, dar nu stiu nici macar sa-l pornesc. Sunt foarte optimista si cred ca in cele cinci zile cat dureaza cursul voi invata sa il utilizez”.