20 de proiecte culturale, prioritare pentru Maramureş

Scris de Lia Bradeanu, 27 aprilie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Consilierii judeţeni au împărţit banii pentru manifestările care vor fi organizate de consiliile locale din Maramureş. Prioritare sunt 20 de evenimente pentru care a fost alocată suma de 1.500.000 de lei din bugetul propriu al judeţului.


În acest an, consilierii judeţeni au cuprins 20 de evenimente culturale prioritare în domeniul „cultură”. Dacă acţiunea oraşului Dragomireşti „Câte flori pe Iza-n sus” a primit suma de 50.000 de lei, pentru „Tânjaua de pe Mara – satul Hoteni” aleşii judeţului au aprobat 25.000 de lei.
Preşedintele Consiliului Judeţean a dat asigurări că vor fi alocate fonduri şi pentru evenimentele mai mici, chiar dacă acestea nu se regăsesc în lista de priorităţi.
Încă înainte ca banii să fie împărţiţi, cei care conduc judeţul au făcut promisiuni primarilor din teritoriu. Asta pentru ca fiecare edil consideră că evenimentul sau este cel mai important, ceea ce nu coincide în totdeauna cu părerile consilierilor judeţeni.

Pentru organizarea Zilelor Maramureşului, ediţia a III-a, suma alocată a fost de 150.000 de lei. Fondurile sunt din rezervă bugetară constituită la dispoziţia Consiliului Judeţean Maramureş.