Zăpadă de 50 de cm joi dimineaţa în Borşa

Scris de Lia Bradeanu, 20 aprilie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Având în vedere atenţionarea cod galben de precipitaţii abundente, ninsori şi vânt în Maramureş, valabilă până mâine, 21 aprilie, ora 6, precum şi căderile masive de zăpadă înregistrate în ultimele ore în tot judeţul, atât Drumurile Judeţene, cât şi Drumurile Naţionale se află în acest moment în teren, acţionând cu utilajele din dotare. Prefectul judeţului Maramureş, Sebastian Mihai Lupuţ, s-a deplasat în noaptea de 19 spre 20 aprilie în Pasul Gutâi, pentru a constata felul în care se intervine pentru deszăpezirea DN18.


În Pasul Gutâi s-a acţionat încă din timpul nopţii de miercuri spre joi, încercându-se degajarea carosabilului, dată fiind ninsoarea abundentă care s-a depus într-un strat consistent. De asemenea, precipitaţii însemnate sub formă de ninsoare s-au înregistrat şi în Borşa, unde stratul de zăpadă măsura joi dimineaţă 50-60 cm. Deszăpezirea Pasului Prislop este îngreunată de lucrările de reabilitare a DN18 Borşa – Cârlibaba, aflate în curs. Secţia Drumuri Naţionale Baia Mare a intervenit cu utilajele de deszăpezire din dotare şi la nevoie va suplimenta numărul acestora. Stocurile de materiale antiderapante există în cantitate suficientă. În acest moment, în judeţul Maramureş se circulă în condiţii de iarnă.

Conducătorilor auto li se recomandă să respecte măsurile necesare traficului în condiţii de iarnă, să reducă viteza de deplasare şi să circule cu atenţie sporită la apropierea de trecerile pentru pietoni. Pentru deplasările din această perioadă, recomandăm conducătorilor auto să adopte un comportament preventiv la volan, să respecte indicaţiile poliţiştilor şi indicatoarele rutiere, să-şi echipeze corespunzător autovehiculele cu lanţuri pentru a putea circula în siguranţă în condiţii de iarnă.