Statisticile arata ca unul din patru romani este supraponderal

Scris de Anca Dindiligan, 15 iulie 2010 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

In Baia Mare a fost lansat proiectul „Stop Obesity!”

Joi, in sala de conferinte a Bibliotecii Judetene „Petre Dulfu” s-a dat startul unei manifestari ce vizeaza dezbaterea problemelor legate de obezitate si promovarea unui stil de viata sanatos. Este vorba despre lansarea proiectului „Stop Obesity”, demarat de Asociatia Romania in Europa Unita si finantat de Comisia Europeana, prin Programul de Tineret in Actiune, Initiative ale tinerilor.

La eveniment au fost prezenti Natalia Chis, psiholog clinician, Octavian Costin, medic specialist pediatru, doctor in diabet zaharat, Teodor Ardelean, directorul Bibliotecii Judetene, precum si tinerii interesati de acest proiect.

In scoala nu se face educatie pe tema obezitatii

Despre riscul aparitiei obezitatii a vorbit Octavia Costin, medic specialist pediatru, care a precizat< „Principalele elemente care conditioneaza aparitia obezitatii exegene sunt riscul alimentar, regimul de activitati fizice, dar si particularitati hormonale si comportamentale ale perioadei pubertare, obezitatea in adolescenta. Statisticele arata ca unul din patru romani este obez. Pacat ca nu se face educatie in scoala pentru asa ceva. Dupa parerea mea comunitatea medicala ar trebui sa se complice”.

Activitatile care se desfasoara in cadrul acestei campanii sunt realizarea unui film de animatie 3D „Stop Obesity!”, a unei reviste cu benzi desenate, organizarea unei expozitii de pictura si grafica. Cu acesta ocazie, tinerii vor putea participa la intalniri si discutii si la un workshop pe tema „Antreprenor in domeniul multimedia”, o lectie de gastronomie in aer liber, si la un meci de handbal pentru juniori.

Scopul proiectului este promovarea unui mod de viata activ, sanatos si echilibrat. De asemenea, obiectivul proiectului este organizarea unei campanii de informare si constientizare, care sa dezbata problemele legate de obezitate si sa promoveze un stil de viata sanatos prin mijloace multimedia. „Stop Obesity!” a fost lansat la initiativa unor tineri, o parte dintre ei fiind afectati de fenomenul obezitatii.