Sirenele, verificate de pompierii maramureşeni

Scris de Lia Bradeanu, 14 aprilie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

În perioada 18-21 aprilie la nivel naţional va avea loc un exerciţiu de alarmare a populaţiei cu privire la un eventual dezastru. Pentru ca totul să fie foarte bine pus la punct angajaţii ISU Maramureş şi cei ai Primăriei Baia Mare au verificat sirenele din municipiul reşedinţa de judeţ.

 

Asta pentru a evita situaţiile neplăcute în cursul săptămânii viitoare, când începând de marţi, 18 aprilie, la nivel naţional va avea loc  exerciţiului naţional de protecţie civilă. Zilnic, până în 21 aprilie, în intervalul orar 10.00-15.00, se vor auzi sirenele în municipiul Baia Mare. 

Cetăţenii sunt sfătuiţi să nu se sperie având în vedere că se va auzi un semnal de alarmare compus din cinci sunete a câte 16 secunde fiecare. 

Pentru ca toată lumea să fie foarte bine informată, vor fi testate şi echipamentele care permit transmiterea unor mesaje de avertizare vocală către populaţie. Acesta va fi particularizat cu sintagma „Exerciţiu”, astfel încât toată lumea să ştie că este vorba doar despre o simulare şi nu despre o situaţie de pericol adevărată.