S-a finalizat drumul judeţean Şomcuta Mare – Remeţi pe Someş

Scris de Vasile Gherman, 28 decembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

În judeţul Maramureş se află în lucru şase tronsoane de drum judeţean.

Unul s-a finalizat zilele acestea, între Şomcuta Mare şi Remeţi pe Someş. La inaugurare au fost prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, secretarul de stat în Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Florin Creţ, senatorul Severica Covaciu, vicepreşedintele CJ Maramureş, George Moldovan, primarul comunei Mireşu Mare, Ioan Mătieş, primari din zonă şi consilieri judeţeni.

A fost finalizat obiectivul de investiţii „Reabilitare DJ 182B, sector Coaş – Remeţi pe Someş, Tronsonul Şomcuta Mare – Remeţi pe Someş LOT 2. Finanţarea acestui obiectiv a fost în cea mai mare parte din fonduri guvernamentale gestionate de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei pentru finanţarea proiectelor locale de dezvoltare prin realizarea unor lucrări de infrastructură rutieră. Lungimea totală a drumului este de 14.366 km, de la intersecţia cu DN 1C până la racordul cu rampele podului, peste râul Someş din Ulmeni, aflat în execuţie. Lucrările au fost realizate de SC Antrepriza de Reparaţii şi Lucrări – ARL Cluj, iar valoarea totală a investiţiei este de 28.909.648 lei (fără TVA), din care construcţii + montaj: 26.998.835 lei (fără TVA).

Durata contractului de proiectare şi execuţie lucrări a fost de 360 zile, din care 180 de zile etapa de proiectare şi obţinere a autorizaţiei de construire şi 180 de zile etapa de execuţie a lucrărilor. Ordinul de începere pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor a fost emis în data de 4 ianuarie 2019, lucrările efective începând în 10 iunie.

V. Gherman