Masca obligatorie peste tot

Scris de Vasile Gherman, 21 octombrie 2021 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »


Datorită situaţiei dezastruasă din această perioadă în care mor de Covid sute de oameni zilnic în ţară, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat noi restricţii. La finalul unor discuţii avute cu factorii de decizie de la nivel central, s-a stabilit că vacanţa care va începe luni, 25 octombrie,  nu va dura o săptămână, aşa cum era programat, ci două săptămâni şi va fi valabilă şi pentru cei din ciclul gimnazial, respectiv liceal. Mâine se vor stabili restricţiile în ceea ce priveşte purtatul măştii, deplasarea pe timp de noapte, munca în anumite domenii pentru bugetari şi multe altele. Acestea se vor aplica tot de luni.

„Am discutat despre vaccinare, scoli, restricţii. Vreau să spun clar că dacă vrem să se oprească pandemia singura soluţie e vaccinarea. Vaccinarea opreşte pandemia. În vestul Europei, unde lumea s-a vaccinat în masă, s-au relaxat lucrurile. În partea noastră a Europei, suntem în plin val pandemic. La noi avem sute de decese zi de zi şi mii de oameni care se îmbolnăvesc. Nu-i credeţi pe cei care mint, că se va întâmpla nu ştiu ce. Singurul lucru care vi se întâmplă este că scpăaţi de o formă gravă a bolii. Este nevoie de restricţii pentru a avea grijă de cei mai vulnerabili. De luni masca devine obligatorie peste tot”, a spus preşedintele Iohannis.

„Este regretabil, dar trebuie restricţii care vor intra în vigoare de luni. Guvernul va decide cel târziu vineri ce fel de restricţii vor fi de luni încolo. Ca şi exemple, va fi restricţionată circulaţia noaptea, exccepţie făcând cei vaccinaţi, în timpul zilei la majoritatea activităţilor accesul va fi permis cu certificatul verde, cei nevaccinaţi vor avea o sumedenie de restricţii”, a mai spus preşedintele României.

V. Rohianu