Poliţiştii rutieri din Baia Mare şi Târgu Lăpuş au aplicat sancţiuni contravenţionale de circa 15.000 de lei şi au reţinut 13 permise de conducere

Scris de Lia Bradeanu, 14 iulie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

În jurul orei 12.30, poliţiştii din Baia Sprie au fost sesizaţi cu privire la producerea unui accident de circulaţie pe strada Dragoş Vodă din oraş. Poliţiştii deplasaţi la locul faptei au constatat că un tânăr de 23 de ani din Cavnic, aflat la volanul unui autoturism, s-a angajat în depăşirea unei coloane de autovehicule, a pierdut controlul volanului şi s-a lovit de un parapet din beton. În urma impactului, autoturismul s-a răsturnat pe plafon.


Accidentul s-a soldat cu rănirea unei pasagere de 15 ani care, datorită leziunilor suferite a fost transportată la spital unde a rămas internată.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest şi s-a constatat că nu se afla sub influenţa alcoolului.
Un alt accident de circulaţie s-a produs pe DJ109F. În urma sesizării prin SNUAU112, poliţiştii din Cavnic s-au deplasat pe strada Roata, unde era autoturismul implicat în producerea accidentului şi conducătorul acestuia, un bărbat de 64 de ani din Mireşu Mare.

Din verificările efectuate poliţiştii au constatat că bărbatul, care conducea autoturismul pe sensul de coborâre Budeşti – Şurdeşti, nu a adaptat viteza la condiţiile
de drum, a pierdut controlul volanului şi a intrat în zidul de piatră de pe marginea drumului. În urma impactului nicio persoană nu a fost rănită.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest şi s-a constatat că se afla sub influenţa alcoolului. Acesta a fost condus la spitalul din Cavnic unde i-au fost recoltate mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului.

De asemenea, poliţiştii cercetează un tânăr de 20 de ani din Baia Mare şi un bărbat de 39 de ani din Satulung care au condus autoturisme pe drumurile publice chiar dacă nu deţin permis de conducere şi un bărbat de 42 de ani din Livada care s-a deplasat cu autoturismul pe raza municipiului Baia Mare chiar dacă se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Şi în acest weekend poliţiştii rutieri vor fi la datorie pentru supravegherea şi fluidizarea traficului rutier şi pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.